Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Poll zet Trump 14 punten lager dan Biden bij de algemene verkiezingen

Geplaatst

op

Een nieuwe nationale peiling geeft aan dat de goedkeuringsclassificatie van president Trump daalt.

Volgens een CNN-enquete die maandag is vrijgegeven, bedraagt ​​de goedkeuringsscore van de president 38 procent, een duik van 7 procentpunten ten opzichte van de vorige poll van CNN, die begin mei werd gehouden. En de afkeuringsclassificatie van Trump steeg van 51 procent een maand geleden, naar 57 procent nu.

En de peiling laat zien dat de voormalige vice-president en vermoedelijke Democratische kandidaat de ‘Grand Old Party’, een bijnaam voor de Republikeinse partij, in het Witte Huis met 14 punten overtreft (55 procent tegenover 41 procent). Dat is bijna het drievoud van de marge van 5 punten van vorige maand bij de CNN-peilingen (51 procent tegenover 46 procent). 

De president, die zelden een kans mist om een ​​peiling te houden die hij niet leuk vindt, ging kort na de publicatie van de enquête naar Twitter om te zeggen dat CNN-peilingen net zo nep zijn als hun rapportage.  

De voorsprong van 14 punten voor Biden in de nieuwe CNN-enquête is het dubbele van het 7-punten voordeel voor de voormalige vice-president ten opzichte van Trump in een NBC News / Wall Street Journal-peiling die zondag is vrijgegeven. Een gemiddelde van de laatste door Real Clear Politics opgestelde nationale verkiezingsmatchup-polls geeft aan dat Biden met 7,8 procent boven de president staat.

De CNN-peiling werd gehouden van dinsdag tot en met vrijdag, wat betekent dat het de kiezers bijna volledig ondervroeg vóór het verbluffende werkloosheidsrapport dat vrijdag werd gepubliceerd, welke aangaf dat er vorige maand 2,5 miljoen banen zijn gecreëerd en dat het werkloosheidsniveau van het land is gedaald. De aantallen werden gestimuleerd door staten die hun economieën heropenen nadat ze eind maart en april grotendeels waren gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken . 

De positieve cijfers waren onverwacht, aangezien de meeste economen hadden voorspeld dat het percentage zou blijven stijgen als gevolg van een nettoverlies aan banen. 

De CNN-peiling vond plaats te midden van de landelijke onrust die werd veroorzaakt door de dood van George Floyd in hechtenis, twee weken geleden.

Tweeënveertig procent van de ondervraagde personen in de peiling zegt dat ras-relaties uiterst belangrijk zijn voor het uitbrengen van hun stem in November ; iets meer dan 40 procent zegt dat de economie voor hen leidend is ; 39 procent kiest voor de gezondheidszorg en 31 procent voor de uitbraak van het coronavirus.

Met een marge van meer dan twee op één (63 procent tegenover 31 procent), zeggen kiezers dat ze denken dat Biden de ras-relaties beter kan afhandelen dan de president. En de voormalige vice-president haalde Trump met 14 punten in, op grond van het omgaan met het coronavirus en het leiden van het land in tijden van crisis. De president had een 5-punten voordeel ten opzichte van Biden bij het omgaan met de economie.

De CNN-peiling werd gehouden van 2-5 juni door SSRS, waarbij 1.259 mensen landelijk werden ondervraagd door live-telefonisten. De totale steekproeffout van de enquête is plus of min 3,4 procentpunten.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andrew
dinsdag 9 juni 2020 19:59

Heel de wereld is voor Biden behalve Republikeinen. Mensen die minderheden liever weg hebben . Hopelijk wint Biden.. De Republikeinse en Democratische partij verschillen op hoofdpunten van elkaar: de Republikeinen krijgen veel steun uit het bedrijfsleven, zij zijn conservatiever, weinig soepel en gehecht aan tradities. Zij benadrukken het recht op bezit en komen daarom meer op voor de rijken (‘haves’) en niet voor de minder rijken (‘have-nots’). Vrij ondernemerschap en vrije burgers zijn belangrijk. De overheid moet terughoudend zijn en pas optreden als de burgers het zelf niet kunnen of niet doen. Democraten De Democraten zijn progressiever en hervormingsgezind, zij… Lees verder »Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen