woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Poetin kondigt officieel zijn kandidatuur aan voor verkiezingen 2023

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

De Russische president Poetin heeft formeel aangekondigd dat hij zich verkiesbaar stelt voor de verkiezingen van volgend jaar, zoals gemeld door het Russische staatspersbureau Tass. De verkiezingen zijn gepland voor medio maart, en zijn huidige termijn loopt af op 7 mei.

Poetin deelde zijn besluit mee tijdens een ontmoeting met Oekraïne-veteranen ter gelegenheid van de Dag van de Helden. Op vragen van aanwezigen over zijn kandidatuur antwoordde hij bevestigend.

“Het is niet te ontkennen dat ik in het verleden anders heb gedacht,” zei Poetin, die eerder herhaaldelijk een vijfde termijn uitsloot. “Maar het is tijd om een beslissing te nemen, en ik zie geen andere mogelijkheid. Daarom stel ik me verkiesbaar.”

Poetin, 71 jaar oud, heeft sinds 2000 de leiding over het land, zij het tussen 2008 en 2012 officieel als premier. Een nieuwe termijn als president zou betekenen dat hij nog eens zes jaar in functie blijft, tot 2030.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPoetin kondigt officieel zijn kandidatuur aan voor verkiezingen 2023