Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Peter Bas Mulder in Nederland overleden

Geplaatst

op

Unnamed

De fervente sporter Peter Bas Mulder is gisteren in Nederland overleden. Mulder is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Mulder stond bekend om zijn enige kritische opmerkingen in de militaire periode in Suriname. Na in 1959 een halve eeuw in Suriname te hebben gewoond is hij in 2009 vertrokken uit het land.

In Suriname is Mulder vanaf de jaren zeventig jarenlang een toonaangevende, populaire en zeker wel de meest herkenbare grote-afstand-loper geweest. Hij heeft naast zijn kerkelijke verplichtingen bijgedragen aan de ontwikkeling van volleybal, tafeltennis, zwemmen, wielrennen, dammen en basketbal.

Pater Bas Mulder was gedurende zijn periode in Suriname overal te zien en te horen. In Suriname kent men hem achter het preekgestoelte, in het Patronaat, van radio of televisie en natuurlijk van het sportveld. Mulder werd geboren in Beugen, Oost Brabant, Nederland. Hij zou in juli 89 jaar worden.- Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amriesh
maandag 13 april 2020 08:26

Wat een legende “God bless you sir”

Selin
zondag 19 april 2020 12:19

Rust zacht 🙏Eerwaarde U heeft Uw werk altijd met veel Liefde gedaan.
IK heb mijn eerste Heilige Communie en Heilig Vormsel bij U gedaan in de Kathedraal. Moge God U zich over U ontfermen. AMEN 👼🙏Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen