dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Pensioenprotesten stellen bezoek koning Charles aan Frankrijk uit

lees ook ...

Koning Charles van Engeland heeft in overleg met de Franse president Emmanuel Macron zijn eerste driedaags staatsbezoek als koning aan Frankrijk uitgesteld. Na het doordrukken van de verhoogde  pensioengerechtigde leeftijd zijn er rellen uitgebarsten in het land, die nog niet onder controle zijn. Op de dag van het geplande bezoek van de 74-jarige koning, hebben de vakbonden ook landelijk acties aangekondigd.

Dit eerste officiële staatsbezoek van Charles in zijn rol als koning zou worden vervolgd in Duitsland. In dat land zal alles volgens plan verlopen. Parijs en Bordeaux zouden worden aangedaan. Nu heerst daar grote onrust, ook het algehele publieke leven in Frankrijk is al weken ondersteboven door de stakingen tegen de pensioenhervorming die president Macron en premier Borne op hun manier wisten door te drukken. De pensioengerechtigde leeftijd ging van 62 naar 64 jaar, zonder het parlement te betrekken.

Miljoenen mensen waren recentelijk op de been. Vandalisme is aan de orde van de dag. De toegangspoort tot het stadhuis van Bordeaux werd in brand gestoken. Tientallen mensen moesten worden gearresteerd. Agenten raakten gewond.

Bron foto: POLITICO

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPensioenprotesten stellen bezoek koning Charles aan Frankrijk uit