dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
5
(1)

Passagiersvliegtuig stort neer in Victoriameer

lees ook ...

Een lijnvliegtuig uit Dar Es Salaam kwam in noodweer in de ochtenduren afgelopen zondag en stortte neer in het Victoriameer in Tanzania. Minstens negentien mensen zijn omgekomen. Reddingswerkers, waaronder lokale vissers, wisten 26 inzittenden in veiligheid te brengen. Die zijn nu opgenomen in het ziekenhuis. De twee piloten zaten vast in de cockpit en hadden contact met de reddingswerkers. Aan boord waren 39 inzittenden en vier bemanningsleden.

De staart van de tweemotorige propellervliegtuig steekt boven water uit, maar het grootste deel van de romp ligt onder water. Men probeert met kranen het toestel te hijsen. Het ATR-42  Frans-Italiaans toestel kwam in onweer terecht en probeerde te landen op de luchthaven van Bukoba, dichtbij het Victoriameer.

Ooggetuigen merkten dat het vliegtuig onstabiel vloog bij het naderen van het vliegveld. Op sociale media is te zien dat het toestel niet ver van de oever in het meer beland.

President Samia Suluhu Hassan van Tanzania heeft opgeroepen tot kalmte tijdens de reddingsoperatie. “Ik heb met droefheid het nieuws ontvangen van het ongeval met het vliegtuig van Precision Air. Laten we kalm blijven op dit moment dat reddingswerkers doorgaan met de reddingsmissie terwijl ze tot God bidden om ons te helpen,” was haar reactie op Tweet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPassagiersvliegtuig stort neer in Victoriameer