Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Passagier in Zwitserland vergeet 3,5 kilo goud in trein

Geplaatst

op

Goudstaven. Hln. Be

De autoriteiten van de Zwitserse stad Luzern zijn op zoek naar de rechtmatige eigenaar van een stapeltje goudstaven, die in oktober in een trein gevonden werden. De goudstaven hebben een gewicht van 3,5 kilogram en een waarde van ongeveer 170.000 euro.

Het goud werd vorig jaar onbeheerd aangetroffen in een trein van de SBB, de Zwitserse treinvervoerder. De trein was vanuit Sankt Gallen op weg naar Luzern.

Het openbaar ministerie van Luzern is een onderzoek gestart, maar tot op heden is de eigenaar nog niet achterhaald. Daarom wordt er nu een poging gedaan via de media. De eigenaar die kan bewijzen dat de staven tot zijn of haar eigendom behoren heeft vijf jaar de tijd om zich aan te melden bij de autoriteiten, daarna wordt het goud eigendom van de Zwitserse staat.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Braziliaanse president besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Brazil's Supreme Court Files A Request To Seize President Bolsonaro's Phone

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. Dit is eerder als een klein griepje aangekomen. Eerder deze week vertoonde hij een hoge lichaamstemperatuur. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een vierde test van het staatshoofd die als positief binnen kwam.

Eerder heeft Bolsonaro aangegeven dat het maar om een kleine griepje gaar en dat hij niet ernstig getroffen zou worden door het virus. Ook heeft hij de regionale gouverneurs op aangedrongen de beperkingen te verminderen. Dit zou de economie volgens hem schaden. De regels voor het dragen van een gezichtsmasker heeft hij maandag nog verminderd. De eerder testen die het staatshoofd is ondergaan waren volgens hem negatief. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen