donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

PAHO roept op tot bestrijden mazelen

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

PAHO drukt de Amerikaanse landen op het hart om mazelen in toom houden, zodat de endemische overdracht van het mazelenvirus niet meer op gang komt. Meer dan 1.7 miljoen kinderen in 28 landen moesten in 2021  het mazelenvaccin ontberen. Het risico  van door vaccinatie te voorkomen ziekten is het hoogst in de laatste dertig jaar. Mazelen is een besmettelijke virus ziekte, maar er bestaan veilige, effectieve vaccins.

In 2021 bleek  dat 85 procent van de regio gevaccineerd en dus beschermd was tegen mazelen, bof en rubella (BMR). Een klein aantal van zes landen kwam tot het aanbevolen 95 procent. Dit is noodzakelijk voor het remmen van deze ziekten. Tien landen bereikten een dekking van minder dan 80 procent. Tussen 2000 en 2018 redde het mazelenvaccin wereldwijd ongeveer 23.2 miljoen levens.

Alleen Amerika werd in 2016 mazelenvrij verklaard. Het virus bleef in andere delen van de wereld wel bestaan. In de regio ontstond er tussen 2017 en 2019 een toename van geïmporteerde gevallen.

PAHO adviseert verantwoordelijken om erop toe te zien dat kinderen twee doses mazelen-, bof- en rubellavaccins krijgen. Dit zal uitbraken  voorkomen en hen beschermen tegen de gevolgen van deze ziekte zoals longontsteking, die levensbedreigend is voor baby’s en kinderen.

Bron foto: Gezondheid en wetenschap

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPAHO roept op tot bestrijden mazelen