Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Overlevenden gevonden in hotel Italië

Geplaatst

op

In Italië hebben reddingswerkers zes mensen levend gevonden in hotel Rigopiano, dat woensdagavond werd bedolven onder een lawine. De zes zitten nog ergens in het puin en moeten daar nog uit bevrijd worden. “Ze leven nog en we praten met hen”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het zoeken naar overlevenden gaat intussen door. Er zouden na de vondst van de zes overlevenden nog twintig mensen vermist worden. Van vier van hen staat vast dat ze zijn omgekomen. Brandweermannen hebben de hele nacht gewerkt om het puin te ruimen. Volgens de autoriteiten zijn er tot nu toe twee lichamen geborgen.

Volgens de lokale autoriteiten waren er circa dertig personen, waaronder twee kinderen, in het hotel aanwezig ten tijde van de lawine. Het vier verdiepingen tellende gebouw is volgens reddingswerkers vrijwel compleet verwoest. Twee mensen overleefden de ramp doordat ze buiten waren toen de lawine het hotel raakte.

Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het winterse weer. Er is een kamp voor de hulpverleners opgezet op zo’n 10 kilometer van het hotel. De tijd dringt om nog vermisten te vinden, aldus de woordvoerder. “De temperatuur loopt op, en dat is geen goed nieuws. Daardoor kan de sneeuw gaan smelten en dat kan nieuwe lawines veroorzaken.”

De reddingswerkers hebben gevraagd om meer helikopters en ander materieel naar het gebied te sturen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen