Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Overlevenden gevonden in hotel Italië

Geplaatst

op

door

In Italië hebben reddingswerkers zes mensen levend gevonden in hotel Rigopiano, dat woensdagavond werd bedolven onder een lawine. De zes zitten nog ergens in het puin en moeten daar nog uit bevrijd worden. “Ze leven nog en we praten met hen”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het zoeken naar overlevenden gaat intussen door. Er zouden na de vondst van de zes overlevenden nog twintig mensen vermist worden. Van vier van hen staat vast dat ze zijn omgekomen. Brandweermannen hebben de hele nacht gewerkt om het puin te ruimen. Volgens de autoriteiten zijn er tot nu toe twee lichamen geborgen.

Volgens de lokale autoriteiten waren er circa dertig personen, waaronder twee kinderen, in het hotel aanwezig ten tijde van de lawine. Het vier verdiepingen tellende gebouw is volgens reddingswerkers vrijwel compleet verwoest. Twee mensen overleefden de ramp doordat ze buiten waren toen de lawine het hotel raakte.

Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het winterse weer. Er is een kamp voor de hulpverleners opgezet op zo’n 10 kilometer van het hotel. De tijd dringt om nog vermisten te vinden, aldus de woordvoerder. “De temperatuur loopt op, en dat is geen goed nieuws. Daardoor kan de sneeuw gaan smelten en dat kan nieuwe lawines veroorzaken.”

De reddingswerkers hebben gevraagd om meer helikopters en ander materieel naar het gebied te sturen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Zeker 17 doden bij aanslag op hotel in Somalische hoofdstad

Geplaatst

op

door

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn, bij een bomaanslag nabij een hotel, 28 mensen gewond geraakt en tenminste 17 mensen om het leven gekomen. De aan Al Qaeda gelieerde islamitische terreurgroep Al Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Twaalf gewonden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, liet de directeur van het Madina-ziekenhuis weten.

Het hotel waarbij de aanslag plaatsvond, ligt in de buurt van de internationale luchthaven van Mogadishu. Volgens een getuige ging de bom af bij een checkpoint op de weg die naar het vliegveld leidt.

Ongeveer twee weken geleden pleegde Al Shabaab ook een aanslag op een hotel. Een persoon blies zich toen op in een auto bij het hotel, waarna gewapende mannen het pand bestormden. Bij de aanslag vielen 26 doden en raakten 56 anderen gewond.

Lees verder

Buitenland

Opnieuw toeristes verkracht op Mallorca

Geplaatst

op

door

Vakantie-eiland Mallorca is wederom opgeschrikt door brute verkrachtingen.

Volgens de Diario de Mallorca hebben twee vrouwen onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan bij de politie. De slachtoffers zijn onderzocht in een ziekenhuis.

De verkrachtingen vonden plaats op Playa de Palma in de buurt van S’Arenal. De vrouwen zouden buitenlandse toeristen zijn, onder wie een Duitse van 20 jaar oud. Een van de verdachten zou Spaans spreken. De slachtoffers werden verkracht en mishandeld.

Begin juli verkrachtten twee jonge Duitsers een landgenote van 18 jaar oud op een hotelkamer op Mallorca. De daders zitten nog vast. De vader van het meisje zei tegen de Duitse krant Bild dat hij een getraumatiseerde dochter heeft thuisgekregen. „Ze kijkt alleen nog maar uit het raam en slaapt nauwelijks.” Het meisje is in therapie.

Lees verder

Meest gelezen

X