Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Overlevenden gevonden in hotel Italië

Geplaatst

op

In Italië hebben reddingswerkers zes mensen levend gevonden in hotel Rigopiano, dat woensdagavond werd bedolven onder een lawine. De zes zitten nog ergens in het puin en moeten daar nog uit bevrijd worden. “Ze leven nog en we praten met hen”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het zoeken naar overlevenden gaat intussen door. Er zouden na de vondst van de zes overlevenden nog twintig mensen vermist worden. Van vier van hen staat vast dat ze zijn omgekomen. Brandweermannen hebben de hele nacht gewerkt om het puin te ruimen. Volgens de autoriteiten zijn er tot nu toe twee lichamen geborgen.

Volgens de lokale autoriteiten waren er circa dertig personen, waaronder twee kinderen, in het hotel aanwezig ten tijde van de lawine. Het vier verdiepingen tellende gebouw is volgens reddingswerkers vrijwel compleet verwoest. Twee mensen overleefden de ramp doordat ze buiten waren toen de lawine het hotel raakte.

Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het winterse weer. Er is een kamp voor de hulpverleners opgezet op zo’n 10 kilometer van het hotel. De tijd dringt om nog vermisten te vinden, aldus de woordvoerder. “De temperatuur loopt op, en dat is geen goed nieuws. Daardoor kan de sneeuw gaan smelten en dat kan nieuwe lawines veroorzaken.”

De reddingswerkers hebben gevraagd om meer helikopters en ander materieel naar het gebied te sturen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |