Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Overlevenden gevonden in hotel Italië

Geplaatst

op

In Italië hebben reddingswerkers zes mensen levend gevonden in hotel Rigopiano, dat woensdagavond werd bedolven onder een lawine. De zes zitten nog ergens in het puin en moeten daar nog uit bevrijd worden. “Ze leven nog en we praten met hen”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het zoeken naar overlevenden gaat intussen door. Er zouden na de vondst van de zes overlevenden nog twintig mensen vermist worden. Van vier van hen staat vast dat ze zijn omgekomen. Brandweermannen hebben de hele nacht gewerkt om het puin te ruimen. Volgens de autoriteiten zijn er tot nu toe twee lichamen geborgen.

Volgens de lokale autoriteiten waren er circa dertig personen, waaronder twee kinderen, in het hotel aanwezig ten tijde van de lawine. Het vier verdiepingen tellende gebouw is volgens reddingswerkers vrijwel compleet verwoest. Twee mensen overleefden de ramp doordat ze buiten waren toen de lawine het hotel raakte.

Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het winterse weer. Er is een kamp voor de hulpverleners opgezet op zo’n 10 kilometer van het hotel. De tijd dringt om nog vermisten te vinden, aldus de woordvoerder. “De temperatuur loopt op, en dat is geen goed nieuws. Daardoor kan de sneeuw gaan smelten en dat kan nieuwe lawines veroorzaken.”

De reddingswerkers hebben gevraagd om meer helikopters en ander materieel naar het gebied te sturen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen