woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Touringcar aan de kant gezet in België na melding over mogelijke aanslagplannen

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

In België heeft de politie een touringcar van Flixbus aan de kant gezet na een melding van een verontruste passagier die in de bus mensen hoorde praten over het plegen van een aanslag. Volgens de VRT zijn drie mensen aangehouden.

De bus was onderweg van het Franse Lille naar Brussel toen de politie een noodoproep ontving van een vrouwelijke passagier. Zij had drie mannen in de bus horen praten over verdachte zaken en het beramen van een aanslag. Bij Wetteren, in de buurt van Gent, werd de bus gestopt. De drie verdachten zijn uit het voertuig gehaald en meegenomen voor verhoor.

De politie heeft de omgeving afgezet en veel agenten ingezet. Alle inzittenden zijn gefouilleerd, en de bus wordt doorzocht. Het is op dit moment niet duidelijk of en wanneer de bus zijn reis kan voortzetten. De daadwerkelijke plannen van de aangehouden personen met betrekking tot een aanslag zijn nog onbekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTouringcar aan de kant gezet in België na melding over mogelijke aanslagplannen