Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Oud-presidentskandidaat Ross Perot overleden

Geplaatst

op

door

De oud- presidentskandidaat Ross Perot is overleden. In de jaren negentig deed hij twee keer als onafhankelijke kandidaat mee aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij verloor jammer genoeg beide keren van de Democraat Bill Clinton.

Perot deed in 1992 voor het eerst mee aan depresidentsverkiezingen. Hij bleek populair onder kiezers die zich niet meeraangetrokken voelden tot de twee partijen die het politieke landschapdomineerden: de Republikeinen en de Democraten.

Perot overleed in zijn huis in Dallas omringd doorgezinsleden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Ronaldo laat Portugal juichen

Geplaatst

op

door

Mede dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Portugal riant zicht op deelname aan het EK van 2020. De titelverdediger versloeg in Faro Litouwen met 6-0.

Ronaldo opende in de zevende minuut de score door een strafschop te benutten. Een kwartier later zorgde de aanvaller van Juventus ook voor de 2-0. Kort na rust vergrootte Pizzi de marge. Niet veel later gevolgd door doelpunten van Gonçalo Paciência en Bernardo Silva: 5-0. Uiteraard kon Ronaldo niet achter blijven. In de 65e minuut trof hij nogmaals doel.

Achter het reeds geplaatste Oekraïne bezetten de Portugezen de tweede plaats in groep B met 14 punten. Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg.

ANP

Lees verder

Buitenland

Frankrijk viert EK-plaatsing met zege

Geplaatst

op

door

Frankrijk wist zich donderdag voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Moldavië al zeker van plaatsing voor het EK. Dat dankte de wereldkampioen aan het gelijkspel tussen Turkije en IJsland waardoor de Turken zeker waren van deelname en IJsland al niet meer als tweede in de groep kon eindigen. De Fransen hoefden dus niet meer zo nodig, maar wonnen wel van Moldavië dat lang standhield in het Stade de France van Parijs.

Vadim Rata opende al in de negende minuut de score voor de Moldaviërs, die onderaan stonden in groep H. In de 35e minuut was het weer gelijk via Raphaël Varane. Het duel leek op een voor de Fransen teleurstellend gelijkspel uit te draaien tot Olivier Giroud in de 79e minuut een strafschop benutte: 2-1.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X