Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

OPRAH WINFREY INTERVIEWT DE CENTRAL PARK FIVE

Geplaatst

op

door

When They See Us, de waargebeurde miniserie over de Central Park Five, is nu te zien op Netflix. 

In de aangrijpende serie is te zien hoe vijf jongens onterecht beschuldigd worden voor de verkrachting van een jonge vrouw in Central Park. Hoewel ze niets met de misdaad te maken hadden, werden ze veroordeeld en kregen ze een jarenlange celstraf.

In de Netflix-special over When They See Us interviewt Oprah de ‘Central Park Five’ en regisseur Ava DuVernay.

Zo gaat Oprah het gesprek aan met Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise, die allemaal jarenlang in de gevangenis hebben gezeten voor een misdaad die zij niet hebben begaan.

Netflix gaf een preview vrij voor Oprah Winfrey Presents When They See Us Now waarin een kort fragment te zien is van haar gesprek met de vijf jongeren (inmiddels dus volwassenen) over wat de miniserie over hun levens teweeg heeft gebracht.

De special is nog niet officieel aangekondigd voor Nederland, maar zal binnenkort te zien op zowel Netflix als Oprahs eigen kanaal OWN. Het is nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bana

als ik naar deze film kijk word ik zo boos. als je zwart bent moet je duizend maal kunnen bewijzen dat jij het niet bent. zwart zijn is het een vloekAdvertentie

Buitenland

Boris Johnson op weg naar Downing Street 10

Geplaatst

op

door

Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het wint van concurrent Jeremy Hunt.

De Britse ministers van Financiën en Justitie, Philip Hammond en David Gauke, hebben aangekondigd te zullen opstappen uit de regering als Boris Johnson premier wordt. Hammond kondigde dat zondag zelfs live aan op de Britse openbare omroep BBC.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is de gedoodverfde favoriet. Wellicht legt hij woensdag de eed af bij de Queen, vlak nadat huidig premier Theresa May er haar ontslag indient.

Een aantal ministers uit de regering-May willen niet dienen onder Johnson. Minister van Justitie David Gauke en minister van Financiën Philip Hammond hebben dat al met zoveel woorden gezegd. De nieuwe premier mag sowieso zelf ministers ontslaan en een nieuw kabinet samenstellen als hij dat wil, maar zover hoeft het voor Hammond niet te komen. “Ik ben er zeker van dat ik niet ontslaan zal worden omdat ik ontslag zal nemen voor het tot dat punt komt. Ik ga ervan uit dat Boris Johnson de volgende premier wordt, ik begrijp dat hij een brexit zonder deal op 31 oktober zou aanvaarden, en dat is niet iets waar ik mijzelf ooit mee kan verzoenen”, kondigde hij zondag aan op de BBC.

Lees verder

Buitenland

Grote bosbranden in Portugal

Geplaatst

op

door

Portugal heeft de hulp van Europa ingeroepen om de honderden bosbranden te blussen die in het land woeden, vooral in het noorden. Een Italiaans blusvliegtuig en twee Spaanse toestellen gaan de Portugese brandweer ondersteunen. De Europese Commissie kijkt met de EU-lidstaten wat verder voor assistentie kan worden verleend.

Door bosbranden hebben twintig mensen verwondingen opgelopen. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn acht brandweerlieden.

De brandweer zet alles op alles om het vuur te blussen. Met zo’n duizend brandweermensen proberen ze de brand onder controle te krijgen. Ook worden er blusvliegtuigen en bulldozers gebruikt.

Het blussen is erg lastig. Vanwege de harde wind verspreidt het vuur zich snel. Mensen die in het gebied wonen moeten hun huis verlaten. Zij worden naar een veilige plek gebracht.

De Portugese politie heeft een 55-jarige man aangehouden op verdenking van het aansteken van ten minste één van de branden. Er was een onderzoek geopend, omdat autoriteiten het verdacht vonden dat meerdere branden gisteren rond dezelfde tijd begonnen in hetzelfde gebied: Castelo Branco, een district 225 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon.

Lees verder

Meest gelezen

X