Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Opnieuw toeristes verkracht op Mallorca

Geplaatst

op

door

Vakantie-eiland Mallorca is wederom opgeschrikt door brute verkrachtingen.

Volgens de Diario de Mallorca hebben twee vrouwen onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan bij de politie. De slachtoffers zijn onderzocht in een ziekenhuis.

De verkrachtingen vonden plaats op Playa de Palma in de buurt van S’Arenal. De vrouwen zouden buitenlandse toeristen zijn, onder wie een Duitse van 20 jaar oud. Een van de verdachten zou Spaans spreken. De slachtoffers werden verkracht en mishandeld.

Begin juli verkrachtten twee jonge Duitsers een landgenote van 18 jaar oud op een hotelkamer op Mallorca. De daders zitten nog vast. De vader van het meisje zei tegen de Duitse krant Bild dat hij een getraumatiseerde dochter heeft thuisgekregen. „Ze kijkt alleen nog maar uit het raam en slaapt nauwelijks.” Het meisje is in therapie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Trump wil dat Amerikaanse bedrijven China verlaten

Geplaatst

op

door

Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht krijgt het bedrijfsleven van de Amerikaanse president Donald Trump in een reeks berichten op Twitter. De tweets vormen de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.

Volgens Trump hebben de Verenigde Staten biljoenen dollars verloren omdat het Aziatische land intellectueel eigendom van Amerikaanse bedrijven stal. “Dat zal en moet stoppen.” Volgens Trump zouden Amerikaanse bedrijven moeten overwegen weer in eigen land te gaan produceren. Hij noemt in dat verband de oplaaiende handelsoorlog een “geweldige kans voor de VS”.

De Amerikaanse economie is volgens Trump veel groter dan de Chinese. “Dat zullen we zo houden.”

De Amerikaanse beurzen daalden scherp na de reactie van Trump. Beleggers vrezen dat een verdere escalatie van de handelsoorlog tot een economische neergang leidt.

Lees verder

Buitenland

Deense Premier: constructief gesprek met Trump

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse president Donald Trump heeft na de controverse over Groenland met de Deense premier Mette Frederiksen gepraat. Het gesprek vond donderdag plaats en verliep “constructief”, bevestigde het bureau van de premier in Kopenhagen, zonder verdere details te geven.

Volgens het persbureau Ritzau hadden Trump en Frederiksen het in hun gesprek ook over de noodzaak van nauwere samenwerking in veiligheids- en andere kwesties.

Trump annuleerde dinsdag een voor begin september gepland staatsbezoek aan Denemarken omdat Frederiksen niet over een verkoop van Groenland wou praten. De Deense premier noemde het idee van de verkoop “absurd”. Daarop zegde Trump het bezoek meteen af.

Van welke zijde het initiatief voor het gesprek van donderdag uitging, werd niet bekendgemaakt.

Groenland heeft natuurlijke rijkdommen als olie, gas, goud, diamant, uranium, zink en lood. Door de klimaatopwarming ontstaan er bovendien nieuwe scheepvaartroutes.

Lees verder

Meest gelezen

X