Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Opnieuw toeristes verkracht op Mallorca

Geplaatst

op

door

Vakantie-eiland Mallorca is wederom opgeschrikt door brute verkrachtingen.

Volgens de Diario de Mallorca hebben twee vrouwen onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan bij de politie. De slachtoffers zijn onderzocht in een ziekenhuis.

De verkrachtingen vonden plaats op Playa de Palma in de buurt van S’Arenal. De vrouwen zouden buitenlandse toeristen zijn, onder wie een Duitse van 20 jaar oud. Een van de verdachten zou Spaans spreken. De slachtoffers werden verkracht en mishandeld.

Begin juli verkrachtten twee jonge Duitsers een landgenote van 18 jaar oud op een hotelkamer op Mallorca. De daders zitten nog vast. De vader van het meisje zei tegen de Duitse krant Bild dat hij een getraumatiseerde dochter heeft thuisgekregen. „Ze kijkt alleen nog maar uit het raam en slaapt nauwelijks.” Het meisje is in therapie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Tsunami-waarschuwing na zeebeving tussen Cuba en Jamaica ingetrokken

Geplaatst

op

door

De tsunami-waarschuwing die dinsdagavond (Nederlandse tijd) in het Caribisch gebied gold na een zware zeebeving is ingetrokken. De beving vond plaats ten zuiden van Cuba en ten westen van Jamaica en had een magnitude van 7.7 op een diepte van 10 kilometer.

De tsunami-waarschuwing ging uit voor Belize, Cuba, Honduras, Mexico, Jamaica en de Kaaimaneilanden. Er werd gewaarschuwd voor golven tot 1 meter hoogte.

De overheid van de Kaaimaneilanden heeft bewoners van de kustgebieden uit voorzorg opgeroepen zich te evacueren. Een woordvoerder van de overheid zegt dat er wel meldingen zijn van zinkgaten op het eiland.

Er zijn nog geen berichten over slachtoffers. De beving was duidelijk voelbaar in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Ook in onder meer de Cubaanse hoofdstad Havana, maar ook in de Amerikaanse stad Miami was de zeebeving voelbaar.

Lees verder

Buitenland

Olympique Lyon is aanvalster Hegerberg voorlopig kwijt

Geplaatst

op

door

Olympique Lyon kan de komende tijd niet beschikken over Ada Hegerberg. De Noorse aanvalster heeft tijdens de training een kruisband gescheurd, meldt de Franse voetbalclub dinsdag. Hegerberg komt dit seizoen sowieso niet meer in actie.

“Dit is een tegenvaller voor mij, maar ik kom hier doorheen”, aldus de 24-jarige Hegerberg, die met Lyon vier keer op rij de Champions League won. Oranje-international Shanice van de Sanden speelt ook bij Olympique Lyon.

Hegerberg won in december 2018 de Gouden Bal, die toen voor het eerst ook aan een vrouw werd uitgereikt.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen