Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Opnieuw grote brand in haven in Beiroet

Geplaatst

op

Nieuws.thumb.800.480

Opnieuw is een grote brand uitgebroken in de haven stad in Beiroet. De brand vindt plaats precies een maand na de grote explosie in de Libanese stad.

Vanwege de opslag van explosieven in de haven is er veel bezorgdheid ontstaan onder de Libanezen. De wegen langs de haven zijn momenteel gesloten door Libanezen troepen. Het geheel verkeer wordt omgeleid.

Eerder is een grote hoeveelheid van het explosief amoniumnitraat aangetroffen door het leger. Het gaat om 4,35 ton. Het gaat volgens bronnen bij deze brand om een loods waar er banden en olie opgeslagen ligt. Door oorzaak van de brand is volgens persbureau Reuters nog onduidelijk. – Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Brief met dodelijke gif ricine naar Witte Huis afkomstig van vrouw uit Canada

Geplaatst

op

630

Een vrouw uit Canada heeft mogelijk de brief met de gifstof ricine naar het Witte Huis gestuurd. Zij is momenteel opgepakt. Volgens informatie die de media heeft bereikt had de vrouw een pistool bij zich.

Al sinds zaterdag is er een onderzoek gestart naar wie achter de verzending van de brief staat. Tot op dit moment is nog onduidelijk wanneer die brief verzonden is en waar het onderschept is. Het gif is volgens medici al in zeer kleine hoeveelheid dodelijk. Het veroorzaakt misselijkheid, orgaan falen, braken en de persoon gaat uiteindelijk eraan dood.

Vorige week is de ricine ontdekt in een faciliteit die alle post screent die aan het Witte Huis geadresseerd is.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Curaçao kent geen sinterklaasfeest meer

Geplaatst

op

Img 3e292c116ac4 1

De overheid in Curaçao heeft eindelijk kenbaar gemaakt geen sinterklaasviering meer te willen hebben op het eiland. De overheid zal geen subsidie meer verstrekken aan organisatoren om het sinterklaas feest te vieren. Eerder werd al besloten door een organisator  geen Sinterklaas intocht meer te organiseren.  De Curaçaose overheid heeft middels een persverklaring laten weten dit sinterklaasfeest in deze vorm niet te ondersteunen; “omdat mensen van kleur en Afrikaanse afkomst zich gediscrimineerd voelen”.

Kinderfeest voor iedereen 

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw concept voor een nationaal kinderfeest, dat mogelijk op 20 november georganiseerd zal worden. De internationale Dag van het Kind , op 20 november ziet men als een goed alternatief. Dit feest moet een feest zijn voor alle kinderen, los van ras, kleur of geloof.

Er word in Curaçao sinds de jaren zestig al enkele protestacties uitgevoerd jegens het ‘koloniale feest’.  Mede door de organisatie van Kick Out Zwarte Piet zijn de protestacties  opnieuw geactiveerd. Er werd door de demonstranten geeist om Zwarte Piet en Sinterklaas af te schaffen.

 

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen