donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar vervoer in Berlijn komt met 29-euro ticket

lees ook ...

Snelle groei van levensgevaarlijke schimmel in de VS

Schimmelziekte Candida Auris neemt steeds meer terrein over in de VS. De ziekte die in 2009 ontdekt werd, in het oor van een Japanse vrouw is dodelijk en het aantal geïnfecteerden is volgens de Center...

Deelstaat Berlijn wacht niet op de opvolger van het 9-euro-ticket. De stad introduceert een 29-euro-ticket binnen de grenzen van de deelstaat voor een maand gebruik van het openbaar vervoer. Een bespreking tussen de vereniging van vervoersbedrijven (VBB) en de deelstaten Berlijn en Brandenburg heeft hierin geresulteerd, wat een lastenverlichting betekent voor de gemeenschap.

“We komen hiermee honderdduizenden Berlijners heel concreet tegemoet”, zegt burgermeester Giffey. De staat dekt de kosten voor het goedkopere ticket, 105 miljoen euro, volledig.

Brandenburg zal niet genieten van dit voordeel. Mensen van de bijstanduitkering hebben ook al een ticket van 27,50 euro kopen. Partij Die Linke is mede regeerder, en maakt zich sterk voor ook een goedkopere ticket voor mensen in de bijstand.

Voor het 29-euro-ticket sluit men anders dan bij het eerdere 9-euro-ticket een abonnement van drie maanden. Na 31 december hoeft men niet verder ermee.

De Berlijnse regering doet er alles aan om mensen goedkoper met het openbaar vervoer te laten reizen. Men denkt zelfs aan een maandkaart van 49 en 69 euro waarmee men  landelijk kan reizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandOpenbaar vervoer in Berlijn komt met 29-euro ticket