Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

OPEC: olieproductie voorlopig laag

Geplaatst

op

door

Het oliekartel koos voor een verlenging van negen maanden in plaats van zes maanden om de volgende bijeenkomst niet samen te laten vallen met het einde van de productieverlaging. De olielanden komen naar verwachting in december weer bij elkaar.

De olieproductie zal voorlopig laag blijven. Dit geeft de oliekartel OPEC aan op maandag 8 juli 2019. Er is besloten om de olieproductie laag te houden tot maart 2020.

De olielanden reageren met deze productieverlaging op de hernieuwde druk op de olieprijzen als gevolg van de oplopende Amerikaanse olievoorraden en afzwakkende economische groei in de wereld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Felix

als we maar minder bij de pomp hoeven te betalen. de laatste keren is benzine alleen maar duurder geworden. laat het nu zakken. electriche autos zijn ook zo duur .Advertentie

Buitenland

Ronaldo laat Portugal juichen

Geplaatst

op

door

Mede dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Portugal riant zicht op deelname aan het EK van 2020. De titelverdediger versloeg in Faro Litouwen met 6-0.

Ronaldo opende in de zevende minuut de score door een strafschop te benutten. Een kwartier later zorgde de aanvaller van Juventus ook voor de 2-0. Kort na rust vergrootte Pizzi de marge. Niet veel later gevolgd door doelpunten van Gonçalo Paciência en Bernardo Silva: 5-0. Uiteraard kon Ronaldo niet achter blijven. In de 65e minuut trof hij nogmaals doel.

Achter het reeds geplaatste Oekraïne bezetten de Portugezen de tweede plaats in groep B met 14 punten. Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg.

ANP

Lees verder

Buitenland

Frankrijk viert EK-plaatsing met zege

Geplaatst

op

door

Frankrijk wist zich donderdag voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Moldavië al zeker van plaatsing voor het EK. Dat dankte de wereldkampioen aan het gelijkspel tussen Turkije en IJsland waardoor de Turken zeker waren van deelname en IJsland al niet meer als tweede in de groep kon eindigen. De Fransen hoefden dus niet meer zo nodig, maar wonnen wel van Moldavië dat lang standhield in het Stade de France van Parijs.

Vadim Rata opende al in de negende minuut de score voor de Moldaviërs, die onderaan stonden in groep H. In de 35e minuut was het weer gelijk via Raphaël Varane. Het duel leek op een voor de Fransen teleurstellend gelijkspel uit te draaien tot Olivier Giroud in de 79e minuut een strafschop benutte: 2-1.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X