Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Ontwikkeling intranasaal en oraal Covid-19-vaccin door Avalon GloboCare

Geplaatst

op

Het in de VS gevestigde biotechbedrijf Avalon GloboCare heeft samengewerkt met de University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) in Wenen, Oostenrijk, om een ​​S-laag vaccin tegen Covid-19 te ontwikkelen voor intranasale of orale toediening.

De partners werken aan de ontwikkeling van een vaccin die een immuun respons zou kunnen opwekken die voldoende is om een ​​ernstige vorm van Covid-19-infectie te voorkomen, die verantwoordelijk is voor morbiditeit en tot de dood kan leiden.

In tegenstelling tot een naaldgebaseerde injectie in de spier of onder de huid, is dit vaccin bedoeld voor niet-invasieve toediening via de nasale- of orale doorgangen.

Het vaccin kan de ernst van Covid-19 verminderen door de zwaardere luchtwegontsteking en orgaanschade te voorkomen, en door immuniteit op te bouwen tegen het SARS-CoV-2-virus dat de ziekte veroorzaakt.

Als onderdeel van de samenwerking zullen Avalon’s expertise en bio-productie-infrastructuur en middelen voor de implementatie van klinische studies worden benut, samen met de wetenschappelijke capaciteiten en laboratoriumexpertise van BOKU-professoren.

BOKU-professoren hebben al de benaderingen ontwikkeld die nodig zijn om geconjugeerde vaccins te synthetiseren met een S-laag kunstmatige virale envelop gekoppeld aan een viraal antigeen.

Als proof of concept toonden de onderzoekers aan dat dit soort kandidaat-vaccins voor proteïne-conjugaten immuun-beschermende antilichaamreacties zouden kunnen induceren.

President en CEO van Avalon GloboCare, David Jin zei dat er snel en ijverig gewerkt wordt met BOKU om de laboratoriumtests en karakterisering van het S-layer-fusie-eiwit SARS-CoV-2-vaccin te voltooien. Dit vaccin zou sneller kunnen worden vervaardigd en afgeleverd in vergelijking met traditionele vaccins, waardoor toegang en immunisatie wordt geboden aan een grotere populatie van mensen over de hele wereld om de pandemie van Covid-19 te helpen bestrijden.

Het onderzoek naar een kandidaat-vaccin voor Covid-19 maakt deel uit van een bestaande samenwerking tussen Avalon en BOKU om S-laagtechnologie te gebruiken voor andere vaccinatieprogramma’s voor luchtweginfecties, waaronder influenza.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Josine Marie Sang Ajang
zondag 28 juni 2020 09:07

Mooi. Goed nieuws.

Dirk
zondag 28 juni 2020 14:21

Zien is geloven. Want vaak zegt men iets om de bevolking rustig te houden.Advertentie

Buitenland

WHO meldt wereldwijde recordgroei van coronavirus

Geplaatst

op

Who 4984801 340

Het coronavirus kent een wereldwijde recordgroei. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld. Er zijn 230.370 infecties gemeld binnen 24 uur. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de grootste stijgingen uit de Verenigde Staten komen, gevolg door India, Brazilië en Zuid- Afrika.

In de VS alleen zijn er meer dan 135.000 doden gemeld, en een aantal van 3,3 miljoen geïnfecteerden. In Brazilië meer dan 72.000 doden en 1,9 miljoen geïnfecteerd. Eerder heeft de WHO een record aantal van 228.102 gevallen gemald op 10 juli in de maand juli. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Amitabh Bachchan, zoon en schoondochter Aishwarya Rai besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Amitabh En Abhishek Bachchan. Foto Indian Express

De 77-jarige Bollywoodacteur Amitabh Bachchan is besmet met het coronavirus. Abhishek Bachchan, de 44-jarige zoon van de acteur, meldde zaterdag via Twitter dat hij net als zijn vader positief getest heeft op het coronavirus. Zowel vader als zoon zouden met milde symptomen zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Ook de vrouw van Abhishek, de actrice en voormalig Miss World Aishwarya Rai (44), en haar negenjarige dochter zijn positief getest op het virus. Verschillende media hebben dit zondag gemeld. Het is niet duidelijk of moeder en dochter in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De 77-jarige acteur roept iedereen die zich de afgelopen tien dagen in zijn nabijheid heeft bevonden op om zich te laten testen op het virus.

De 46-jarige Rai werd in 1994 uitgeroepen tot Miss World en is sindsdien te zien geweest in verschillende films.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen