Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Ontvoerde baby na 18 jaar gevonden

Geplaatst

op

Een Amerikaans meisje dat vlak na haar geboorte, in juli 1998, werd ontvoerd is levend teruggevonden.

Kamiyah Mobley was nog maar acht uur oud toen ze, uit een ziekenhuis in Florida, werd ontvoerd door een vrouw die zich voordeed als verpleegster. Het meisje is nu, 18 jaar later, teruggevonden in de staat South Carolina, meldde de Sheriff van Jacksonville vrijdag. Dna-tests bevestigen dat het om het kind gaat.

De kidnapster kon in 1998 gewoon met de baby naar buiten lopen. Haar moeder dacht dat ze een verpleegster was, en echte verplegers dachten dat het om een familielid ging. De politie doorzocht het hele ziekenhuis en riep de hulp van de FBI in. Van het kind en de vrouw was echter geen spoor te bekennen.

De politie loofde een beloning uit van 250.000 dollar voor de gouden tip in de zaak, maar dat leverde tot nu toe niets op. De politie kwam het meisje, dankzij tips, eind vorig jaar op het spoor, melden Amerikaanse media. Het is niet bekend of de beloning nu wordt uitgekeerd voor de tip.

Volgens de sheriff moet het meisje nu zelf bepalen of ze weer bij haar echte familie wil gaan wonen.

Een 51-jarige vrouw is opgepakt en wordt beschuldigd van kidnapping. Ze moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Linda

    zondag 15 januari 2017 at 17:55

    hoe zou jij reageren als jij er nu achter zou komen dat je moeder je ontvoerd heeft. ik zou me echte moeder opzoeken , wie weet hoeveel verdriet de ontvoerde vrouw me echte moeder heeft aan gedaan . ik zou het wel weten. klaar met me ontvoerster. al was ze rijk dannog wil ik niets. wat een verdriet voor de echte moeder

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen