dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ontbossing Amazonegebied geremd, sinds aantreden Lula Brazilië

lees ook ...

Jonge Surinaamse vrouw dood aangetroffen in hotel in Guyana

Afgelopen maandag werd in een hotel in Guyana het levenloze lichaam van een jonge Surinaamse vrouw gevonden. Het betreft de 25-jarige Gaitree Katrain, geboren in Guyana maar in het bezit van Surinaams...

President Luiz Inácio Lula da Silva is zes maanden president van Brazilië. In die periode is gerealiseerd dat de ontbossing van het Amazoneregenwoud in Brazilië met 33,6 procent afnam. Dit is in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais kon dit via satellietbeelden vaststellen.

De Braziliaanse wetenschappelijke overheidsinstelling heeft uitgerekend dat in de periode van januari tot juni van dit jaar zo’n 2.649 vierkante kilometer aan regenwoud is vernietigd in vergelijking met 3.988 vierkante kilometer het vorig jaar tijdens de regering van Jair Bolsonaro.

“We hebben een gestage neerwaartse trend bereikt in de ontbossing van de Amazone”, volgens minister van Milieu Marina Silva tijdens een persconferentie. In juni van dit jaar was de daling nog groter: 41 procent, vergeleken met juni 2022.

Van 2019 tot en met 2022 in de periode van de voorganger van President Luiz Inácio Lula da Silva schoot de ontbossing van de Amazone omhoog met 75 procent in vergelijking met de voorgaande periode.

Bron Foto: Metrotime

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandOntbossing Amazonegebied geremd, sinds aantreden Lula Brazilië