Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Ongeveer dertig mensen vast op brandende boot bij Californië

Geplaatst

op

door

Op een brandende boot aan de kust van Zuid-Californië zitten meer dan 30 mensen vast. De kustwacht van Los Angeles stuurde meerdere reddingsboten en helikopters om te helpen. Uit tweets van de kustwacht blijkt dat er al enkele bemanningsleden gered zijn, maar er wordt gevreesd dat tientallen passagiers in levensgevaar zijn.

Volgens de kustwacht zijn er 34 mensen aanwezig op de brandende boot. Vijf van hen zijn gered, één geredde persoon raakte lichtgewond. Betrokken brandweerlieden stellen dat er al enkele doden zijn gevallen. De kustwacht kan nog geen duidelijkheid geven over het totale aantal slachtoffers en doorzoekt op dit moment het water rondom de brandende boot, in de hoop passagiers op te kunnen pikken. De reddingsacties verlopen moeizaam, mede doordat het erg mistig is rondom de boot.

De brand zou vannacht om half vier ’s nachts zijn uitgebroken op het schip in de buurt van het Santa Cruz Island. Het gaat om een 22-meter lange boot die duikers en vissers kunnen huren, en die de naam ‘Conception’ draagt. Afgelopen weekend maakte een groep duikers hiermee een excursie naar de wateren rond het eiland San Miguel, blijkt uit de website van de verhuurder. Vandaag zouden ze ze terugkeren naar de haven.

Op het moment dat de vlammen om zich heen begonnen te grijpen, lagen er vermoedelijk veel passagiers onder het dek te slapen. 

Brandweerwoordvoerder Mike Eliason geeft aan het ergste te vrezen voor de nu nog vermiste passagiers. ,,We houden nog steeds hoop dat iemand naar de kust is gezwommen. Wanneer ze ‘s nachts voor anker liggen, zijn ze vrij dicht bij de kust. We moeten blijven hopen, maar we bereiden ons voor op het ergste scenario.’’

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Ronaldo verliest geduld met veldbetreders

Geplaatst

op

door

De Duitse club Bayer Leverkusen kan een flinke straf van de Europese voetbalbond UEFA tegemoetzien. Tijdens de laatste groepswedstrijd in de Champions League, thuis tegen Juventus, wisten heel wat fans op het veld te komen. Ze renden allemaal naar Cristiano Ronaldo, de Portugese vedette van ‘Juve’.

De eerste die het veld op rende, een supporter in een shirt van Juventus met daarop de naam van Ronaldo, kreeg nog een knuffel van de lachende Portugees. Hij was het daarna echter snel zat met de mannen die hem belaagden. In de laatste minuten van het duel sprong Ronaldo op het laatste moment opzij toen een fan om hem af rende, met een steward in de achtervolging. Na het laatste fluitsignaal werd Ronaldo in z’n nek gepakt door een man die een selfie met hem wilde maken. De man hield zich vast aan de Portugees terwijl een steward hem beetpakte, waarop Ronaldo woedend reageerde.

De UEFA deelt doorgaans boetes uit als clubs de beveiliging op en om het veld niet op orde hebben.

ANP

Lees verder

Buitenland

Memphis Depay:’De fans spuugden op ons’

Geplaatst

op

door

Memphis Depay was voor Olympiq Lyon van grote betekenis door in de laatste minuten de gelijkmaker te scoren, 2-2 tegen RB Leipzig.Hierdoor wist OL zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Echter de meeste aandacht ging uit naar een incident na afloop van de wedstrijd.

Een supporter van de club was namelijk het veld opgelopen met een spottend spandoek, waarin hij ex-PSV’er Marcelo opriep te vertrekken met een afbeelding van een ezel erbij. De centrale verdediger krijgt veel kritiek in Frankrijk en wordt bespot bij de harde kern van Lyon.

Depay pikte dit niet en besloot naar de desbetreffende supporter toe te sprinten. Toen hij het spandoek uit de handen van de fan wilde rukken, ontstond er een opstootje en de rest van de harde kern moest door personeel in het stadion worden tegengehouden. 

Memphis deed een toelichting over het incident voor de camera’s van RMC Sport. ”Ik weet niet wat ik moet zeggen. We hebben niet ons beste spel laten zien, maar zijn gekwalificeerd. De jongens die op het veld stonden gaven alles en we waren ons bewust van het belang van deze wedstrijd. Iemand uit het team (Marcelo) heeft problemen met de fans en wordt niet ondersteund.”

Fanatieke aanhang

De rede voor de woede bij de harde kern, zou liggen in het feit dat de spelers van Lyon na afloop niet richting de fanatieke aanhang liepen om deze te bedanken. Depay vindt dit echter niet meer dan logisch. ”Wat verwacht je van ons? Ze zeggen gekke dingen over iemand zijn familie en kinderen, ik heb er geen woorden voor.”

Ook het spandoek kon op onbegrip van de aanvaller rekenen. ”Wie heeft er tijd om een spandoek van een ezel te maken? Dan moet je echt iets beters met je leven gaan doen. De supporters hebben ons op gespuugd. Op sommige spelers en personeelsleden, ik heb nog nooit zoiets gezien.”

Memphis wordt wel ondersteund door de coach van Lyon trainer Rudi Garcia. ”Memphis Depay is een echte aanvoerder”, sprak de Fransman na de wedstrijd. ”Dit toont alle samenhang, eensgezindheid en karakter in deze spelersgroep.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen