Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

OM eist 30 jaar tegen oud- minister Jamaloodin

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 30 jaar gevangenis straf tegen oud- minister George Jamaloodin. Hij is veroordeeld voor onder meer betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels op 5 mei 2013. Die eis sprak het OM dinsdag uit in de rechtbank in Willemstad.

Anderhalf jaar lang zat Jamaloodin onder huisarrest in Venezuela, maar daarvan mag niet vanaf getrokken worden, vindt officier van Justitie Gert Rip. Er spelen ook twee fraudezaken. Jamaloodin heeft gisteren in één van deze zaken bekend 450.000 gulden aan subsidie te hebben verduisterd. Hij ontkent in de tweede fraudezaak. Het OM verdenkt hem ervan de fiscale inkeerregeling in 2011 als minister van Financiën te hebben versneld om zijn halfbroer en loterijbaas Robbie dos Santos te helpen, die toen al op de radar van het OM stond.

Jamaloodin was minister van Financien in het kabinet van Gerrit Schotte, de oud premier die vastzat voor onder meer witwassen. Vandaag wordt de zitting vervolgd met het verhoor van de rechter over het sms-verkeer en het OM komt aan het woord.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Lukaku geeft 5000 kaarten weg aan goede doelen

Geplaatst

op

door

Romulu Lukaku heeft in de wedstrijd tegen Rusland zijn vijftigste doelpunt gescoord voor België. De spits heeft om het te vieren, 5000 kaarten gedoneerd aan twee goede doelen.

Dit vermeld het Italiaanse Sky Sports. Lukaku schenkt de kaarten voor het duel tussen België en Cyprus aan ‘Kom Op Tegen Kanker’ en ‘Diabetes Liga’.

Lees verder

Buitenland

Voetbalsters in Spanje beëindigen staking

Geplaatst

op

door

De staking in de Spaanse voetbalcompetitie voor vrouwen is voorbij. Spelersvakbond AFE meldt dat een akkoord over de arbeidsvoorwaarden aanstaande is. Afgelopen weekeinde gingen de wedstrijden in de hoogste klasse vanwege de staking niet door.

De voetbalsters vinden onder meer dat ze op jaarbasis minimaal 16.000 euro bruto zouden moeten verdienen. Ook willen ze vaste contracten.

Oranje-internationals Merel van Dongen (Real Betis), Lieke Martens en Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Sari van Veenendaal (Atlético Madrid) spelen in Spanje.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X