Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Olieprijs drastisch teruggevallen na coronacrisis

Geplaatst

op

1000x 1

Vanaf 1 juni zal Saoedi- Arabië zijn olieproductie verlagen. Deze verlaging zal naar 1 miljoen vaten gaan per dag. Op zo een manier wilt Saoedi- Arabië de olieprijs weer omhoog halen.

Wereldwijd worden ongeveer 80 miljoen vaten olie per dag gebruikt. Het drastisch terugvallen van de vraag is te wijten aan de coronacrisis.

In april van dit jaar hebben de OPEC-landen en Rusland al afgesproken minder olie te pompen. Dit heeft toch niet geleid tot een verhoging van de olieprijs.- Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder

Buitenland

Regering Trump stelt sancties in tegen China

Geplaatst

op

Download

China mag in de komende periode sancties van de regering- Trump verwachten. Dit laat Trump weten. Het land heeft zijn grip op de autonome regio Hongkong vergroot.

Het land wilt een nieuwe nationale veiligheidswet die het mogelijk maakt Chinese veiligheidsdiensten in HongKong in te zetten. Dit is voor de Verenigde Staten geen voorstel. Met deze wet moet er een einde komen aan de vrijheid van burgers in de stadstaat. Deze staat is groter dan China.

Door de wet zou het ministerie van Financiën in Amerika vele rekeningen van Chinese hoogwaardigheidsbekleders en bedrijven kunnen bevriezen. De regering- Trump heeft nog geen definitief besluit genomen over de sancties.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen