zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
5
(1)

Oekraïners verwachten ander aanval van Rusland

lees ook ...

Geen diplomatieke banden meer tussen Mexico en Ecuador

De Mexicaanse president López Obrador nam gisteren het besluit de diplomatieke banden met Ecuador te verbreken, nadat de Ecuadoraanse politie de Mexicaanse ambassade in de hoofdstad Quito was binnenge...

Oekraïners verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Rusland hun stad weer aanvalt. Generaal Sergei Melnik verwacht het wanneer de grond is bevroren, omdat hij hun verkenningstochten waarneemt. President Poetin is bezig 200.000 militairen te ronselen voor de strijd ondanks protest van moeders in zijn land. De generaal denkt dat Rusland alles zal doen om de inzet van westers wapens te voorkomen. Alleen Oleg Zidanov heeft een ander mening.

“Ik twijfel er niet aan dat ze weer naar Kiev willen”, woorden van generaal Valery Zaloezjny in gesprek met het Britse blad The Economist. “We zullen ze allemaal moeten doden.”

Rusland blijkt bereid te zijn soldaten in te zetten, die weinig getrained zijn. Russische commandanten durven zelfs te praten van “soldaten voor eenmalig gebruik” (odnorazovye), volgens generaal Melnik.

Oleg Zjdanov, onafhankelijk militair analist en voormalig lid van de Oekraïense generale staf, verwacht geen aanval binnenkort , omdat volgens hem Rusland aan alles gebrek heeft op dit moment. Poetin volgt Stalin, die zei dat hoeveelheid belangrijker is dan kwaliteit.

Oudkolonel Zidanov zegt dat met de huidige ondersteuning aan wapens uit Europa de oorlog nog heel lang zal duren, omdat het genoeg is om stand te houden, maar onvoldoende om te winnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandOekraïners verwachten ander aanval van Rusland