dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Oekraïne gaat niet in op ‘hypocriete’ voorstel van Rusland

lees ook ...

Poetin wil een staakt-het vuur, zodat een ieder orthodox kerstfeest kan vieren. Eerder bracht hij hetzelfde ook naar voren, zodat vredesgesprekken gevoerd konden worden. Hij maakte toen van de gelegenheid gebruik om Russische troepen uit het noorden van Kiev te halen, maar van vredesgesprekken was er geen sprake. Zelfs de leider van de pro-Russische rebellen is het oneens met Poetin. Oekraïne is er niet meer voor te vinden. Beide legers blijven schieten.

Het vermoeden bestaat, dat Poetin een noodzaak ziet om te hergroeperen. De Russische president wist dat Oekraïne geen vertrouwen zou hebben in het voorstel, omdat zij niets eraan hebben. Nu kan Poetin hen verwijten als onmensen, die zelfs voor een kerstmis geen wapens willen neerleggen. Hij kan ook zijn gezicht proberen te redden door zijn bevolking te overtuigen dat de oorlog tegen Oekraïne nodig is, ondanks hij geen voordelen kan tonen.

Rusland houdt zich niet aan het eigen voorstel. Volgens bronnen vechten beide legers door in Bachmoet, een stad die Rusland al maanden probeert te veroveren. Het Franse AFP bevestigt dit. Het gevecht is wel minder intensief.

Het Russische ministerie van Defensie beweert dat de Russische troepen zich wel aan het staakt-het-vuren houden, maar dat de tegenpartij hen bombardeert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandOekraïne gaat niet in op 'hypocriete' voorstel van Rusland