vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Noodweer in Noord-Amerika en Canada

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

Het noorden van Amerika en delen van Canada worden momenteel geconfronteerd met een intens koufront, wat resulteert in extreme temperaturen. Op sommige locaties zijn thermometerwaarden tot wel -40 graden Celsius gemeten, met een gevoelstemperatuur van -50 graden Celsius. Hierbij komt nog een sneeuwstorm, waardoor de komende dagen ijzige omstandigheden worden verwacht.

Hoewel het noorden van Amerika en Canada bekend staat om strenge winters, is de huidige situatie uitzonderlijk volgens lokale weerexperts. Vorige winter werden staten zoals Iowa en Illinois al getroffen door opmerkelijk lage temperaturen, waarbij meer dan 1,4 miljoen Amerikanen zonder stroom kwamen te zitten.

In Minnesota daalde de temperatuur toen tot -33 graden Celsius, met een gevoelstemperatuur van -40 graden Celsius. De huidige temperaturen worden als nog lager beschouwd, wat de situatie extra bijzonder maakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNoodweer in Noord-Amerika en Canada