woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Noodtoestand in Harare: Cholera-uitbraak eist levens

lees ook ...

Trump gewond bij moordaanslag tijdens campagnebijeenkomst; d...

De Amerikaanse oud-president en huidige presidentskandidaat Donald Trump is gewond geraakt aan zijn rechteroor bij een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De FBI heeft bevest...

De noodtoestand in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare is uitgeroepen door een cholera uitbraak. Toto op dit moment zijn 100 mensen overleden door deze ziekte. Naar de schatting van de gezondheidsorganisaties zijn 7000 mensen op dit moment besmet met de ziekte. Er is dringende behoeft aan hulp voor schoon drinkwater, zeggen autoriteiten in het land.

Al geruime tijd teistert cholera het land. De overheid in Zimbabwaanse heeft vorig maand maatregelen in acht genomen om de verspreiding van de ziekte te minimailiseren. Een van de maatsregelen is dat bij begrafenissen een beperkt aantal mensen mogen samenkomen in gebieden waar er besmetting is. De ziekte blijft zich verspreiden ondanks de maatregelen. Op zo een manier is toegang tot drinkwater heel erg moeilijk.

De ziekte cholera wordt veroorzaakt door een bacterie. De verspreiding gaat via het drinken van besmet water of het gebruiken van besmet voedsel. Een van de symptomen is het ernstig ervaren van waterige diarree. Dit kan leiden tot uitdroging en is levensgevaarlijk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNoodtoestand in Harare: Cholera-uitbraak eist levens