maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Noodlottige aardverschuiving in Zuid-China eist levens en verwoest levens

lees ook ...

Dodelijke modderstromen treffen Brazilië

In Brazilië hebben modderstromen en overstromingen als gevolg van zware regenval minstens acht levens geëist, terwijl een zesjarig kind nog vermist wordt. Beelden uit de regio in de staat Rio de Janei...

In het zuiden van China zijn minstens acht mensen om het leven gekomen door een aardverschuiving. Volgens berichten van de Chinese media zijn tientallen mensen bedolven onder het puin. Twee personen raakten gewond, en meer dan 200 mensen zijn geëvacueerd.

De aardverschuiving vond plaats rond 06.00 uur lokale tijd in Liangshui, een bergachtige regio in de provincie Yunnan. Op dit moment is de oorzaak van het incident nog onbekend.

De autoriteiten hebben ongeveer duizend reddingswerkers samen met meer dan 200 reddingsvoertuigen naar het gebied gestuurd. Ondanks de zware omstandigheden, waaronder temperaturen rond het vriespunt en aanwezige sneeuw, wordt er met man en macht gezocht naar de vermisten.

“Een berg stortte gewoon in, tientallen mensen liggen onder het puin”, vertelde een bewoner aan de staatstelevisie. “Iedereen sliep nog op het moment van de ramp

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNoodlottige aardverschuiving in Zuid-China eist levens en verwoest levens