donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

Nijlpaarden in Zoo Antwerpen besmet met coronavirus

lees ook ...

Protesten tegen coronaregels in China hebben de situatie ver...

De nationale gezondheidsdienst (NHC) in China heeft versoepelingen op het corona-beleid van de overheid aangekondigd. Dit is bereikt na ongekende felle protesten van de bevolking in steeds meer steden...

Laboratoriumtesten hebben aangetoond, dat twee nijlpaarden in Zoo Antwerpen besmet zijn met het coronavirus. Imani en Hermien, zoals de dieren heten  maken het  goed. In 2020 was hun testresultaat negatief, maar nu heeft men nog niet achterhaald hoe de besmetting is ontstaan. Geen van de verzorgers heeft symptomen van het virus. Het is onduidelijk hoe het virus is overgedragen.

“De dieren proestten wat snotjes uit, die ik uit voorzorg op bacteriën liet testen. Het resultaat was negatief, maar gezien de actualiteiten nam ik toch een extra stap om de stalen ook op covid-19 te laten testen, met dit uitzonderlijke resultaat. Naar mijn weten is dit de eerste keer bij deze diersoort. Wereldwijd is het virus onder dieren vooral gemeld bij mensapen en katachtigen,” aldus dierenarts Francis.

Als voorzorgsmaatregel werd het nijlpaardengebouw van de Zoo onmiddellijk afgesloten voor bezoekers, totdat de dieren weer negatief testen. Alle verzorgers van de dieren zijn  negatief getest. De veiligheidsmaatregelen werden  aangescherpt. Naast het dragen van mondmaskers en het ontsmetten van schoenen, zijn nu ook veiligheidsbrillen verplicht voor de medewerkers in de omgang met de dieren. Contact van de dieren met  andere verzorgers wordt nu vermeden. Dagelijkse sneltesten voor de verzorgers zijn nu verplicht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNijlpaarden in Zoo Antwerpen besmet met coronavirus