zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Nigeriaanse straatverkoper op klaarlichte dag vermoord in Italië

lees ook ...

Nieuwe sancties VS en VK tegen Rusland

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze een nieuw pakket sancties tegen Rusland zullen implementeren. De VS zal sancties opleggen aan 500 be...

Alika Ogorchukwu, een Nigeriaanse straatverkoper in Civitanova Marche, is vrijdag jongstlede op klaarlichte dag zwaar mishandeld en vermoord door een voorbijganger. Omstanders kozen voor het filmen van het geweld. Zij riepen dat de 32-jarige man moest stoppen, maar niemand deed een poging om in te grijpen. Nigerianen in die stad hebben daarna gedemonstreerd en de burgemeester gesproken.

De beelden tonen hoe de dader bewust nek en hoofd van het slachtoffer bewerkte, na hem eerst met een kruk te hebben neergeslagen. Het geroep van de omstanders om te stoppen was aan dovemansoren.

Onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van deze handeling. De dader is aangehouden met behulp van straatcamera’s op verdenking van moord en diefstal, omdat hij na de moord gedurfd heeft om de mobiele telefoon van het slachtoffer te stelen. In Italie zegt de media, dat het slachtoffer, die straatverkoper was bedelde bij de man en zijn vriendin om geld, wat geleid heeft tot ruzie.

Italiaanse politici hebben de moord veroordeeld. De leider van de Democratische Partij, Enrico Letta, noemt het geweld afschuwelijk, en de omstanders gaan voor hem niet vrijuit.

Ook de Nigeriaanse ambassadeur heeft de moord veroordeeld, en houdt de Nigeriaanse gemeenschap voor om het recht niet in eigen handen te nemen. Alika Ogorchukwu was 39 jaar oud.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNigeriaanse straatverkoper op klaarlichte dag vermoord in Italië