Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Nigeria versus China

Geplaatst

op

blank

Een coalitie van Nigeriaanse advocaten, heeft volgens de Daily Post Nigeria, de Volksrepubliek China aangeklaagd voor de effecten die de uitbraak van het COVID-19 virus op het West-Afrikaanse land heeft gehad.

De advocaten eisen een schadevergoeding van USD 200 biljoen ter compensatie van het verlies van levens, economische wurging, trauma, ontbering, sociale desoriëntatie, mentale marteling en ontwrichting van het normale leven in Nigeria. 

De groep van advocaten wordt vertegenwoordigd door professor Epiphany Azinge van het advocatenkantoor Azinge & Azinge in Nigeria. Professor Azinge is namens Nigeria en Afrika, tevens lid van de Commonwealth Arbitral Tribunal London.   

De actie van de advocaten behelst het aanbieden van een schadeclaim aan China, door tussenkomst van het Federale Hoge Gerechtshof van Nigeria. Voorts willen de advocaten dat de overheid van Nigeria, als staat actie onderneemt tegen China via het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

De Federale overheid van Nigeria is eerder aangeschreven door de Volksrepubliek China omtrent de huidige situatie van Nigeriaanse burgers in het land, in verband met de uitbraak van het Corona virus. Dit naar aanleiding van de gerapporteerde inhumane behandeling van Nigerianen en andere Afrikaanse burgers woonachtig in China. In de brief is door de Chinese overheid aangegeven dat de Afrikanen zich niet helemaal houden aan de in het land geldende  regels en richtlijnen met betrekking tot het Corona virus. De Chinese overheid heeft gevraagd om bemiddeling van de consuls-generaal van Afrikaanse landen in Guangzou, om Nigerianen aan te sporen,  zich te houden aan de wetten van China betreffende voorkoming-en behandeling van besmettelijke ziekten, quarantaine regels en overige. Ook is verzocht  om deze groep van burgers te vragen om zelfbescherming in acht te nemen, minder activiteiten buitenshuis te ontplooien, menigten te vermijden, niet te organiseren en niet deel te nemen aan massa bijeenkomsten.

Culturu.com

8 Reacties

8
Reageer op dit artikel

1000
Ludo

Zo Nigeria heeft ballen om die machtige China voor het gerecht te dagen. Trump zal wel blij zijn met Nigeria… Tijd dat China gaat betalen? heel Afrika moet Nigeria nadoen. Zwarte mensen werden gediscrimineerd in China. Wie of welk land durft Nigeria na te doen?

Ludo

Suriname kan wel wat geld gebruiken. Misschien kunnen ze China vragen al hun schulden kwijt re schelden. Ivm CORONA schuld.

Don

Deze advocaten zijn gezien hun eis niet goed opgeleid.

Tobi

Triljoen had je verwacht of katemiljoen 😄😅🤣👍

Maud

Iemand moet de eerste zijn die China op zijn fouten wijst.

Mir

Hahahaha Ludo, da’s een goeie. Suriname mag zich inderdaad aansluiten. De wereld dient China te boycotten en verantwoordelijk te houden, totdat ze hun smerige gewoontes (zoals het eten van vleermuizen) achterwege laten.

Tak Torie

Je hebt corona en dan heb je don die de deskundigheid van gerenommeerde advocaten meteen in twijfel trekt typisch de reactie van de beste stuurlui staan aan wal.Ik roep daarom don op om een klacht te formuleren en hier te plaatsen zodat surinaamse advocaten niet dezelfde fout maken.

Desi

Klopt. Als het blanke advocaat was dan waren ze zeker goed opgeleid alleen hun mogen zo een eis vragen. Dom.Advertentie

Buitenland

RIVM: 16 nieuwe patiënten opgenomen vanwege COVID-19

Geplaatst

op

Web 1510binrivm2jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat er 16 nieuwe gevallen opgenomen vanwege het coronavirus. Deze nieuwe gevallen doen het aantal stijgen naar 11.713 gevallen. In de afgelopen periode zijn er zeker 32 sterfgevallen gemeld.

In deze week zijn er zeker 23 sterfgevallen gemeld. Ook in de afgelopen maanden zijn er sterfgevallen aangegeven. Het sterftecijfer en nieuwe besmettingen daalt wel drastisch. Volgens het RIVM heeft deze afname te maken met de maatregelen die genomen zijn door het kabinet.- Culturu.com

Foto bron: NRC

Lees verder

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen