vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe wet in Zuid-Korea: verbod op eten van hondenvlees vanaf 2027

lees ook ...

Steun van Biden en Britse regering voor Rutte’s kandid...

De Amerikaanse president Biden heeft zijn steun uitgesproken voor demissionair premier Rutte als kandidaat voor de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, volgens een hoge Amerikaanse ambtenaar die sp...

Het Zuid-Koreaanse parlement heeft onlangs ingestemd met een wetsvoorstel dat het eten van hondenvlees verbiedt. Het verbod, dat van kracht wordt in 2027, zal het fokken, slachten en verkopen van honden voor consumptie verbieden. Hoewel het eten van hondenvlees al eeuwenlang deel uitmaakt van de Zuid-Koreaanse keuken, is het tegenwoordig voornamelijk nog populair bij ouderen. Veel jongeren hebben hun afkeer van deze praktijk kenbaar gemaakt. Het presidentskoppel, bestaande uit president Yoon Suk-yeol en first lady Kim Keon-hee, staat bekend als fervente tegenstanders van de consumptie van hondenvlees en heeft zelf zes honden en acht katten geadopteerd.

Dierenactivisten richten zich al jaren op de consumptie van hondenvlees en beschouwen het als een internationale schandvlek. In grote steden zijn steeds minder restaurants te vinden die hondenvlees serveren.

Volgens Humane Society International wordt ook in landen als Indonesië en Vietnam hondenvlees gegeten, maar China blijft het land waar de consumptie legaal en het meest prominent is. Tegenstanders benadrukken echter dat de dieren onder erbarmelijke omstandigheden worden vervoerd en vaak gestolen huisdieren zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuwe wet in Zuid-Korea: verbod op eten van hondenvlees vanaf 2027