woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe sancties VS en VK tegen Rusland

lees ook ...

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze een nieuw pakket sancties tegen Rusland zullen implementeren. De VS zal sancties opleggen aan 500 bedrijven, instellingen en individuen, terwijl het VK dat zal doen aan meer dan vijftig.

De Britse sancties richten zich onder andere op bedrijven in de Russische wapenindustrie, zoals Sverdlov, de grootste door de staat beheerde munitiefabrikant. Daarnaast worden maatregelen genomen tegen bedrijven in de metaal-, diamant- en energie-industrie. Deze sancties omvatten ook een aantal buitenlandse bedrijven, waaronder een Turkse organisatie die volgens de Britten elektronica levert aan Rusland, en drie Chinese elektronicabedrijven.

Op de lijst staan ook belangrijke Russische importeurs en fabrikanten van gereedschappen die worden gebruikt voor defensiesystemen en onderdelen van raketten en tankmotoren. Bovendien bereiden de Britten zich voor om de Russische vloot te treffen, die Rusland naar verluidt gebruikt om de oliesancties te omzeilen.

Het Amerikaanse sanctiepakket is het grootste tot nu toe sinds het begin van de oorlog op 24 februari 2022, bijna twee jaar geleden. Deze maatregelen zijn voornamelijk gericht op de militaire industrie van Rusland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuwe sancties VS en VK tegen Rusland