maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe sancties tegen Rusland gaan in

lees ook ...

Turkije veroordeelt eenmans koranprotest

De Nederlandse ambassadeur in Turkije moest zich aanmelden bij het ministerie van Buitelnandse Zaken in het land, omdat een Nederlander in Den haag een koran vernielde tijdens een eenmans protestactie...

In de Europese Unie wordt nu de import van ruwe aardolie uit Rusland geboycot.  Dit maakt deel uit van het zesde pakket aan sanctiemaatregelen, die door de EU-lidstaten worden genomen tegen Rusland. Men wil hiermee het inkomen van Rusland raken, zodat het land minder overhoudt om de oorlog tegen Oekraïne te financieren. Een importverbod geldt vanaf 5 februari op geraffineerde aardolieproducten. Het gaat om ruim 90% van alle import uit het land van Poetin.

Hongarije en Slowakije  hebben de Russische pijpleidingolie dringend nodig, waardoor er voor hen een uitzondering is gemaakt, Voor een korte tijd mag Bulgarije ruwe olie invoeren over zee.

Een prijsplafond is ook toegepast. De G7-industrielanden, de EU en Australië bepalen dat  zij niet meer dan 60 dollar per vat Russische olie betalen terwijl de marktprijs 67 dollar is. Poetin is hiertegen.

Jammergenoeg kan de actie niet volledig uitgevoerd worden, want Turkse diesel heeft als grondstof Russische ruwe olie, maar mag wel verkocht worden aan EU landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuwe sancties tegen Rusland gaan in