maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe sancties tegen Rusland gaan in

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

In de Europese Unie wordt nu de import van ruwe aardolie uit Rusland geboycot.  Dit maakt deel uit van het zesde pakket aan sanctiemaatregelen, die door de EU-lidstaten worden genomen tegen Rusland. Men wil hiermee het inkomen van Rusland raken, zodat het land minder overhoudt om de oorlog tegen Oekraïne te financieren. Een importverbod geldt vanaf 5 februari op geraffineerde aardolieproducten. Het gaat om ruim 90% van alle import uit het land van Poetin.

Hongarije en Slowakije  hebben de Russische pijpleidingolie dringend nodig, waardoor er voor hen een uitzondering is gemaakt, Voor een korte tijd mag Bulgarije ruwe olie invoeren over zee.

Een prijsplafond is ook toegepast. De G7-industrielanden, de EU en Australië bepalen dat  zij niet meer dan 60 dollar per vat Russische olie betalen terwijl de marktprijs 67 dollar is. Poetin is hiertegen.

Jammergenoeg kan de actie niet volledig uitgevoerd worden, want Turkse diesel heeft als grondstof Russische ruwe olie, maar mag wel verkocht worden aan EU landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuwe sancties tegen Rusland gaan in