zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar aanslag op spaanse politicus Vidal-Quadras

lees ook ...

Paus Franciscus annuleert deelname aan COP 28 in Dubai

Paus Franciscus heeft helaas moeten besluiten om niet aanwezig te zijn bij de aanstaande COP 28-klimaatconferentie in Dubai, die gepland staat voor aanstaande donderdag. Op advies van zijn artsen heef...

Drie personen zijn door de Spaanse politie gearresteerd in verband met het onderzoek naar de poging tot moord op politicus Alejo Vidal-Quadras. De voormalige leider en medeoprichter van de populistisch-rechtse partij Vox werd op 9 november in Madrid in het gezicht geschoten.

De arrestaties vonden plaats in Malaga en Granada, waarbij wordt vermoed dat de verdachten mogelijk het vuurwapen hebben geleverd dat is gebruikt bij de aanslag, evenals de motor waarmee de schutter na het incident is gevlucht. De 78-jarige politicus werd bijna twee weken geleden aangevallen op de stoep van de wijk Salamanca, in het centrum van Madrid. Getuigen melden dat de schutter een helm droeg en op een zwarte Yamaha motorbike vluchtte.

Ondanks de aanval heeft Vidal-Quadras de aanslag overleefd en was hij bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Naar verluidt verblijft hij nog steeds in het ziekenhuis onder bewaking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuwe ontwikkelingen in onderzoek naar aanslag op spaanse politicus Vidal-Quadras