Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Nieuwe medicijnen tegen ebola lijken overlevingskans aanzienlijk te verhogen

Geplaatst

op

door

Wetenschappers hebben in Congo vier medicijnen getest tegen de dodelijke virusziekte ebola. Twee van die medicijnen blijken veelbelovend. Ze verhogen de overlevingskans van patiënten aanzienlijk, tot zelfs meer dan 90 procent. “Mogelijk is ebola binnenkort te voorkomen en te behandelen”, zeggen de wetenschappers.

De experimenten werden uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam onder supervisie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Van de vier geteste medicijnen blijken er twee veelbelovend. Als ze in een vroeg stadium worden toegediend, zou meer dan 90 procent van de patiënten de ziekte kunnen overleven. In een later stadium daalt de overlevingskans

De vier medicijnen werden sinds eind vorig jaar getest op zo’n 700 patiënten. Van de mensen die werden behandeld met de twee medicijnen die naderhand het meest effectief bleken te zijn, stierf respectievelijk 29 procent en 34 procent.

Het sterftecijfer van de patiënten die de andere geneesmiddelen toegediend kregen, lag merkelijk hoger: respectievelijk 49 en 53 procent.

De twee effectieve medicijnen bevatten anti-lichamen van mensen die ebola hebben overleefd. Ze worden intussen gebruikt om nieuwe ebola-patiënten in Congo te behandelen. 

In Congo woedt momenteel de grootste uitbraak van ebola sinds 1976, de eerste keer dat het land door de ziekte werd getroffen. In een jaar tijd zijn meer dan 1.900 patiënten overleden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Frankrijk plat uit woede over pensioenplannen

Geplaatst

op

door

Elf van de zestien metrolijnen in Parijs liggen plat, in het hele land rijden nauwelijks treinen en vier op de tien lagere scholen zijn gesloten. Frankrijk is platgelegd uit protest tegen de pensioenplannen van Emmanuel Macron.

De staking van vandaag is lang van tevoren en duidelijk aangekondigd. Veel inwoners van de regio-Parijs, mijden dus het openbaar vervoer.

In het hele land wordt vandaag op 245 plekken actie gevoerd. Vanmiddag om 14 uur gaat in Parijs een manifestatie van start. Alle tegenstanders van de plannen van Macron komen samen bij het Gare du Nord. Via de Place de la République lopen zij in een stoet naar de Place de la Nation. Naast vervoerders en onderwijzers hebben ook politieagenten, ziekenhuispersoneel, ambulanciers, vuilnisophalers en advocaten zich aangesloten.

De actievoerders zijn het niet eens met de pensioenplannen van het staatshoofd. Emmanuel Macron kondigde in zijn campagne al aan een einde te willen maken aan de 42 verschillende regelingen die het land kent. Sommige regimes zijn erg voordelig, bijvoorbeeld die voor het spoorwegpersoneel en medewerkers van het staatselektriciteitsbedrijf EDF.

Vandaag is de eerste dag van de actie. Ook morgen wordt het werk neergelegd, hoe de situatie na het weekend is, is nog niet duidelijk. Premier Edouard Philippe maakt in de loop van de volgende week bekend wat de regering precies van plan is. Macron schijnt eerst te willen afwachten hoeveel man vandaag de straat op gaan. Bij de RATP hebben ze inmiddels laten weten dat ze rustig tot en met kerst blijven staken.

Lees verder

Buitenland

Vluchten op Schiphol vertraagd door mist

Geplaatst

op

door

Op luchthaven Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd als gevolg van de dichte mist. Reizigers wordt aangeraden de website van de luchthaven en die van vliegmaatschappijen in de gaten te houden.

Op de website van de luchthaven is te zien dat meerdere vluchten vertraging hebben opgelopen. “Er kunnen minder vliegtuigen op een baan vertrekken of landen dan normaal. De capaciteit ligt dus lager,” zegt een woordvoerder.

Voor de veiligheid vertrekken en landen er minder vliegtuigen per uur. Door de mist kunnen vliegtuigen elkaar onderling slechter zien en ook het zicht van de luchtverkeersleiding is minder goed.

Op Eindhoven Airport ligt het vliegverkeer als gevolg van de mist helemaal stil.


Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen