Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Nederlandse Singh (73) die 35 jaar vastzit in VS mag niet naar Nederland

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh, die al 35 jaar vastzit in de Verenigde Staten, mag niet terug naar Nederland. Dat meldt de NOS. De nu 73-jarige Singh werd in 1984 gearresteerd. Zijn verzoek is afgewezen omdat hij op het moment van arrestatie al vijf jaar niet meer in Nederland woonde.

De termijn van vijf jaar is naast het hebben van de Nederlandse nationaliteit een voorwaarde om overgeplaatst te mogen worden.

De advocaat van Singh, Rachel Imamkhan, had bij het ministerie van Justitie een aanvraag voor overplaatsing gedaan. Zij vindt de afwijzing vreemd, omdat minister Grapperhaus zich wel inzet om de Brabantse ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven terug te halen naar Nederland. Die zit vast in Thailand en ook hij woonde op het moment van zijn arrestatie al vijf jaar niet meer in Nederland.

Singh schreef de afgelopen jaren meerdere brieven aan de minister van Justitie. De situatie ligt zeer gevoelig, omdat Singh mogelijk onterecht is veroordeeld. De man werd in 1986 veroordeeld voor de huurmoord op zijn vrouw en dochter, maar er gaan veel geluiden op dat hij niks met deze moorden te maken had.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Mahinder

Hij is Nederlander. moet de minister van justitie hem ook niet naar Nederland zien te halen. waarom. de 1 wel en de ander niet zou men zich afvragen ? laat hij toch zijn straf ook in nl uitzitten zodat familie hem kan bezoeken. misschien dat de minister ook naar zijn zaak kijktAdvertentie

Buitenland

Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje

Geplaatst

op

door

Het lichaam van de 66-jarige Nederlander die zondag werd meegesleurd bij de overstroming van het Spaanse Dolores, is dinsdagmiddag gevonden.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf.

De Limburger werd zondagmiddag tijdens een wandeling met familie en vrienden in de buurt van Dolores, een stadje tussen Alicante en Murcia, meegesleurd door een sterke stroming na zware regenbuien.

Dinsdagmiddag werd het lichaam van de man na een dagenlange zoektocht teruggevonden in Canal de la Reina in San Fulgencio, bijna tien kilometer verderop in de regio Alicante.

Het zuidoosten van Spanje werd de voorbije dagen getroffen door noodweer met extreem veel regen. Die gota fría (wolkbreuk) veroorzaakte grote overstromingen langs rivieren, vooral in de streek tussen Valencia en Murcia. De man uit Landgraaf is het zevende dodelijke slachtoffer van het noodweer.

Lees verder

Buitenland

YouTubers Ties en Govert krijgen boete van 4500 dollar

Geplaatst

op

door

De YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep die in Nevada de Area 51 betraden, hoeven niet de gevangenis in.

Ze zijn veroordeeld tot het betalen van een boete. Volgens de rechtbank in Las Vegas gaat om een totaalbedrag van ongeveer 4500 dollar. Een woordvoerder zegt dat als de boete is betaald, beide vloggers donderdag terug naar Nederland vliegen.


Maandag was de rechtszaak tegen de twee Nederlanders die vorige week in Area 51 werden opgepakt. De jongens waren op borgtocht vrij in afwachting van hun rechtszaak.

Thomas Scherpenzeel van het bureau Managemen, die de zakelijke belangen van Granzier behartigt, zegt dat de geldboete het gevolg is van een schikking. Hij bevestigt dat de twee YouTubers blijven vastzitten in de VS tot ze naar Nederland vliegen. Ook zegt hij dat de foto- en videoapparatuur van de vloggers in beslag is genomen.


“Het was belangrijk voor ons dat deze mannen een celstraf uitzaten en dat ze ons een substantiële boete betalen”, zegt openbare aanklager Chris Arabia in een video die de politie online heeft gezet. “We nemen deze misdaad serieus. En mensen moeten begrijpen dat we deze nonsens niet tolereren.” In de video komen ook de 20-jarige Granzier en de 21-jarige Sweep aan het woord. Ze beloven niet meer voor problemen te zorgen en zeggen blij te zijn als ze eenmaal weer naar Nederland mogen. “Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen”, aldus Granzier.


De twee Nederlanders waren opgepakt omdat ze waarschuwingsborden negeerden zodat ze een filmpje konden maken van de zwaarbeveiligde Amerikaanse militaire basis. Sweep, die filmpjes maakt over verlaten gebouwen, heeft 308.000 abonnees, Granzier, die zich meer richt op opvallende acties, ruim 735.000.


Al decennia gaan er geruchten dat er op Area 51 vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard. Sinds de Amerikaan Matty Roberts onlangs op Facebook een oproep deed om 20 september de basis binnen te dringen, onder het motto ‘Zo’n grote groep kunnen ze niet stoppen’, is er veel aandacht voor Area 51. Roberts kreeg ruim twee miljoen aanmeldingen, plus een bezoekje van de FBI, waarna hij de ‘bestorming’ annuleerde en zich terugtrok.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X