Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Nederlandse Singh (73) die 35 jaar vastzit in VS mag niet naar Nederland

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh, die al 35 jaar vastzit in de Verenigde Staten, mag niet terug naar Nederland. Dat meldt de NOS. De nu 73-jarige Singh werd in 1984 gearresteerd. Zijn verzoek is afgewezen omdat hij op het moment van arrestatie al vijf jaar niet meer in Nederland woonde.

De termijn van vijf jaar is naast het hebben van de Nederlandse nationaliteit een voorwaarde om overgeplaatst te mogen worden.

De advocaat van Singh, Rachel Imamkhan, had bij het ministerie van Justitie een aanvraag voor overplaatsing gedaan. Zij vindt de afwijzing vreemd, omdat minister Grapperhaus zich wel inzet om de Brabantse ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven terug te halen naar Nederland. Die zit vast in Thailand en ook hij woonde op het moment van zijn arrestatie al vijf jaar niet meer in Nederland.

Singh schreef de afgelopen jaren meerdere brieven aan de minister van Justitie. De situatie ligt zeer gevoelig, omdat Singh mogelijk onterecht is veroordeeld. De man werd in 1986 veroordeeld voor de huurmoord op zijn vrouw en dochter, maar er gaan veel geluiden op dat hij niks met deze moorden te maken had.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Mahinder

Hij is Nederlander. moet de minister van justitie hem ook niet naar Nederland zien te halen. waarom. de 1 wel en de ander niet zou men zich afvragen ? laat hij toch zijn straf ook in nl uitzitten zodat familie hem kan bezoeken. misschien dat de minister ook naar zijn zaak kijktAdvertentie

Buitenland

Alle hens aan dek bij corona-bestrijders EU

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Het ECDC in Zweden is een belangrijke schakel in het samen optrekken in de strijd tegen het coronavirus. Dit zegt de EU. Daar zijn inmiddels alle verloven ingetrokken.

De oproep kwam gisteren van EU-commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides. Landen moeten niet in paniek raken, zei ze. ,,Alle lidstaten moeten ons op de hoogte stellen van hun voorbereidingsplannen. Verschillende benaderingen in de EU moeten worden vermeden.” Volgens haar is de EU klaar om de reacties te coördineren.

Het ECDC komt met richtlijnen over wat je bijvoorbeeld moet doen als je denkt dat iemand besmet is met het coronavirus. “Ook die verspreiden we naar de lidstaten van de Europese Unie. Alle communicatie over de uitbraak wordt gedeeld. We werken intensief samen. Zeker nu er een cluster van besmettingen is in Italië is het van groot belang dat de lidstaten supergoed voorbereid zijn”, zegt Marieke van der Werf, sinds 8 jaar werkzaam bij het ECDC.

Van der Werf verwacht dat noodniveau 3 nog wel even van kracht blijft. De werknemers van het ECDC werken nu in een ochtend- en avondploegen. En wat als het erger wordt? ,,Nou, dan moeten we misschien nog wel meer mensen vrijmaken. Het is belangrijk dat er niemand overwerkt raakt. Je wil nu geen fouten maken, zegt van der Werf.

Lees verder

Buitenland

Italiaanse profvoetballer besmet met coronavirus

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Een profvoetballer uit de Italiaanse Serie C, is positief getest op het coronavirus. Het betreft een 22 jarige voetballer van de club Pianese in de regio Toscane.

Volgens het Italiaans medium gaat het om de voetballer King Udoh. Pianese speelde afgelopen zondag tegen Juventus onder 23. Bij aanvang van de wedstrijd had Udoh al griepsymptomen. Vandaag is hij naar een ziekenhuis in Siena gebracht.

De voetballer is niet in levensgevaar volgens de gezondheidsautoriteiten. Inmiddels is ook geconstateerd dat een ploeggenoot van de voetballer vergelijkbare klachten heeft en zal ook onderzocht moeten worden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen