Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Nederlandse militaire helikopter gecrasht in Aruba

Geplaatst

op

388306.w800.r16 9.bc52c15.q90

In Aruba is vandaag een Nederlandse militaire helikopter gecrasht. De heli is in de Caribische Zee neergestort. Van de mensen die aan boord waren, zijn twee overleden.

De Nederlandse ministerie van Defensie meldt dat het niet duidelijk is wat de heli voor de kust van het Nederlandse eiland op 12,5 kilometer deed. De twee doden zijn de piloot Christine Martens en de tactische coördinator Erwin Warnies. Voor een onderzoek moeten alle Nederlandse NH90- helikopters aan de grond blijven.

Premier Mark Rutte heeft geschokt gereageerd op de crash en condoleert de nabestaanden. – Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marlon
maandag 20 juli 2020 22:18

Verschrikkelijk tijdens je werk om te moeten komen. Je partner en kinderen wachten thuis als jr van je werk komt… maar droevig nieuws. Moge hun ziel in vrede rustenAdvertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen