maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Na maanden weer steun aan Oekraïne

lees ook ...

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven van de steun, het eind van de oorlog zou betekenen, maar mogelijk het begin van de derde wereldoorlog.

“Elke raket, elke drone moet worden neergehaald. De wereld kan hiervoor zorgen, onze partners zijn daartoe in staat”, aldus Zelensky. Hij was ingenomen met de ondersteuning en verzekert dat de steun duizenden levens zal redden.

In de verenigde Staten was het even niet duidelijk als de steun wel zou komen of niet. Er was zelfs verzet onder de leden die konden stemmen, maar men heeft wel overeenkomst kunnen bereiken. Wapensteun aan Oekraïne is echt van belang”, zei Republikein Mike Johnson in een interview. Hij was eerder hiertegen.

Rusland probeert koel te blijven. Een woordvoerder van het Kremlin zegt aan Tass (het Russische staatspersbureau), dat het Amerikaanse steunpakket Oekraïne “verder zal ruïneren”. Volgens hem zal een Russische reactie niet uitblijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNa maanden weer steun aan Oekraïne