Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Muur tussen de VS en Mexico

Geplaatst

op

door

President Trump heeft een uitvoeringsbesluit getekend waarmee de bouw van de omstreden muur tussen de VS en Mexico van start kan gaan.

“De voorbereidingen voor de bouw zullen meteen van start gaan”, aldus Trump. Ook zei de president dat hij verwacht dat de bouw van de muur binnen enkele maanden begint, een land zonder grenzen is volgens hem geen land.

De muur langs de grens met Mexico is een van de verkiezingsbeloften van Trump en moet ervoor zorgen dat er geen illegalen, drugs en wapens vanuit Mexico de VS binnenkomen.

Mexico zal volgens Trump hoe dan ook voor de kosten opdraaien. De Mexicaanse president Peña Nieto heeft tot nu toe altijd gezegd dat hij niet wil meebetalen aan de muur. De Mexicaanse president zal volgende week te gast zijn op het Witte Huis, om met Trump te praten, en dan zal dit onderwerp ongetwijfeld op de agenda staan.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Lindeman

deze man zoekt oorlog. hij is inderdaad niet op zoek naar vrienden .. hij vergeet 1 ding liever een goede buur dan een vere vriend. hij bouwt een muur. wanneer Mexico als buur goede zaken met Rusland of iran goede zaken in mexico zal beginnen zal je de poppen aan het dansen krijgen. maak Mexico niet boos. maak de Indianen niet boos met een pijpleiding.

Kees

het land is verdeeld en is de kans dat je rellen gaat krijgen. het is afwachten tot het volk de straat op gaat.Advertentie

Buitenland

Verdachte brand Kyoto heeft strafblad

Geplaatst

op

door

De verdachte van de dodelijke brand in Kyoto is in het verleden al eens veroordeeld voor een overval. Hij kreeg toen 3,5 jaar gevangenisstraf opgelegd, bericht omroep NHK.

Door de brand in een animatiestudio vielen 33 doden en raakten tientallen mensen gewond. De vermeende dader liep ernstige brandwonden op. De politie wil hem verhoren als zijn toestand is verbeterd.

Bronnen zeggen tegen NHK dat de man, die Shinji Aoba heet, in de stad Saitama woont en leeft van een uitkering. Hij zou in het verleden zijn behandeld vanwege psychische problemen.

De brand in Kyoto zou het dodelijkste misdrijf in Japan in bijna twintig jaar zijn. De verdachte zei bij zijn aanhouding dat de studio zijn werk had gestolen, zeggen bronnen rond het onderzoek tegen de krant Asahi Shimbun.

Lees verder

Buitenland

Ebola-uitbraak in Congo internationale gezondheidscrisis

Geplaatst

op

door

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de uitbraak van ebola in Congo als een internationale gezondheidscrisis bestempelt.

Sinds augustus vorig jaar zijn al meer dan 1600 mensen overleden als gevolg van ebola. Bijna 2500 mensen raakten besmet.

Afgelopen zondag werd het eerste geval van ebola vastgesteld in miljoenenstad Goma, vlakbij de grens met Rwanda. Het betrof een priester die in een kerk ebola-patiënten ondersteunde. Hij overleed afgelopen week in een kliniek. Het Congolese ministerie van Volksgezondheid roept de bevolking op kalm te blijven. Het zegt dat de kans klein is dat het virus zich verder verspreidt omdat de patiënt op tijd ontdekt is.

De ebola-uitbraak is grootste uitbraak in de geschiedenis van het Centraal-Afrikaanse land en de op een na grootste uitbraak ooit. De uitbraak in Congo is complex. Het zwaartepunt ligt in een regio waar al twintig jaar een conflict aan de gang is. Het oplaaiende geweld compliceert de bestrijding van de ziekte. Veel gebieden zijn door de conflicten onbereikbaar. Hierdoor kan de ziekte zich verspreiden, zonder dat iemand het door heeft.

Emanuele Capobianco, directeur departement gezondheid van het Internationale Rode Kruis, is blij met de beslissing van het WHO. “Nu de ebola-epidemie officieel een internationale crisis is, wordt duidelijk dat we het heel serieus moeten nemen. Het verandert de situatie voor de slachtoffers en hulpverleners niet meteen, maar ik hoop dat de ebola-crisis nu de internationale aandacht en hulp krijgt die het verdient.”

Sinds 2005 is dit de vijfde keer dat de Wereldgezondheidsorganisatie een internationale crisis uitroept. Eerder gebeurde dat bij de varkenspest (2009), polio (2014), ebola (ook 2014) en het zikavirus (2016). In 2014 stierven meer dan 11.000 mensen als gevolg van een ebola-uitbraak in Afrika.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X