Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Muur tussen de VS en Mexico

Geplaatst

op

President Trump heeft een uitvoeringsbesluit getekend waarmee de bouw van de omstreden muur tussen de VS en Mexico van start kan gaan.

“De voorbereidingen voor de bouw zullen meteen van start gaan”, aldus Trump. Ook zei de president dat hij verwacht dat de bouw van de muur binnen enkele maanden begint, een land zonder grenzen is volgens hem geen land.

De muur langs de grens met Mexico is een van de verkiezingsbeloften van Trump en moet ervoor zorgen dat er geen illegalen, drugs en wapens vanuit Mexico de VS binnenkomen.

Mexico zal volgens Trump hoe dan ook voor de kosten opdraaien. De Mexicaanse president Peña Nieto heeft tot nu toe altijd gezegd dat hij niet wil meebetalen aan de muur. De Mexicaanse president zal volgende week te gast zijn op het Witte Huis, om met Trump te praten, en dan zal dit onderwerp ongetwijfeld op de agenda staan.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Lindeman

    woensdag 25 januari 2017 at 23:12

    deze man zoekt oorlog. hij is inderdaad niet op zoek naar vrienden .. hij vergeet 1 ding liever een goede buur dan een vere vriend. hij bouwt een muur. wanneer Mexico als buur goede zaken met Rusland of iran goede zaken in mexico zal beginnen zal je de poppen aan het dansen krijgen. maak Mexico niet boos. maak de Indianen niet boos met een pijpleiding.

  2. Kees

    donderdag 26 januari 2017 at 04:35

    het land is verdeeld en is de kans dat je rellen gaat krijgen. het is afwachten tot het volk de straat op gaat.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |