Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Muur tussen de VS en Mexico

Geplaatst

op

door

President Trump heeft een uitvoeringsbesluit getekend waarmee de bouw van de omstreden muur tussen de VS en Mexico van start kan gaan.

“De voorbereidingen voor de bouw zullen meteen van start gaan”, aldus Trump. Ook zei de president dat hij verwacht dat de bouw van de muur binnen enkele maanden begint, een land zonder grenzen is volgens hem geen land.

De muur langs de grens met Mexico is een van de verkiezingsbeloften van Trump en moet ervoor zorgen dat er geen illegalen, drugs en wapens vanuit Mexico de VS binnenkomen.

Mexico zal volgens Trump hoe dan ook voor de kosten opdraaien. De Mexicaanse president Peña Nieto heeft tot nu toe altijd gezegd dat hij niet wil meebetalen aan de muur. De Mexicaanse president zal volgende week te gast zijn op het Witte Huis, om met Trump te praten, en dan zal dit onderwerp ongetwijfeld op de agenda staan.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Lindeman

deze man zoekt oorlog. hij is inderdaad niet op zoek naar vrienden .. hij vergeet 1 ding liever een goede buur dan een vere vriend. hij bouwt een muur. wanneer Mexico als buur goede zaken met Rusland of iran goede zaken in mexico zal beginnen zal je de poppen aan het dansen krijgen. maak Mexico niet boos. maak de Indianen niet boos met een pijpleiding.

Kees

het land is verdeeld en is de kans dat je rellen gaat krijgen. het is afwachten tot het volk de straat op gaat.Advertentie

Buitenland

Eerste rechtstreekse vlucht New York-Sydney

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

Aan boord van het vliegtuig waren slechts veertig passagiers en tien bemanningsleden. De vlucht is bedoeld om te zien welke effecten een dergelijke lange vlucht op reizigers heeft. Zo werd onderweg getest wat de enorme jetlag doet met de passagiers en de bemanning.

Qantas heeft een project gelanceerd genaamd “Project Sunrise” waarbinnen de maatschappij de grenzen van het lange-afstandsvliegen opzoekt. De maatschappij onderhoudt inmiddels een non-stop verbinding tussen Londen en Perth. De volgende routes die Qantas wil openen zijn New York – Sydney en Londen – Sydney; daarover wordt voor het eind van dit jaar een definitief besluit genomen.

Lees verder

Buitenland

Trump ziet af van organiseren G7-top op eigen golfresort

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reeks tweets laten weten dat de G7-top van volgend jaar dan toch niet zal doorgaan op zijn eigen resort in Miami, Florida. De beslissing komt na hevige kritiek van vriend en vijand.

Volgend jaar in juni staat er een nieuwe G7-top, een overleg tussen de economisch sterkste spelers van de wereld, gepland in de Verenigde Staten. Trump wou die top organiseren in een van zijn eigen resorts in Miami, Florida, de Trump National Doral. Dat is een domein van meer dan 300 hectare met onder meer vijf golfbanen, 700 hotelkamers, vergaderzalen, en meerdere balzalen, waaronder een genaamd naar Trumps dochter Ivanka. 

Op die beslissing kwam veel kritiek, zowel van de Democraten als van Republikeinen, Trumps eigen kamp. De president zou zijn macht misbruiken om zelf winst te kunnen maken, wat verboden is. Dit werd door het Witte Huis in alle talen ontkend. 

Trumps stafchef, Mick Mulvaney, maakte zich sterk dat door het organiseren van het event in Trumps resort er veel geld kon uitgespaard worden. Hij noemde het resort simpelweg “de beste optie die we hadden”.

In een reeks tweets heeft de Amerikaanse president nu aangekondigd dat de G7 dan toch niet in zijn golfresort zal georganiseerd worden. Dit naar eigen zeggen door “gestoorde en irrationele vijandigheid” van de media en de Democraten”. Trump vergat wel te vermelden dat hij ook veel kritiek had gekregen van zijn eigen republikeinse achterban

Lees verder

Meest gelezen

X