Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Motie AOW- gat Surinaamse (ex) Koningrijksgenoten met ruime meerderheid aangenomen

Geplaatst

op

Microfoon

Een motie over het AOW- gat Surinaamse (ex) Koningkrijksgenoten is met ruime meerderheid aangenomen in de Nederlandse Tweede Kamer. Er is eerder middels een motie gevraagd aan de regering een adviescommissie van wijzen aan te stellen. Deze motie is ingediend door Kamerlid Steven van Weyenberg.

Voor de verkiezing zal de commissie die aangesteld is de opdracht krijgen een rapport uit te brengen. Er zal dan nagegaan worden welke juridische grondslagen gehanteerd kunnen worden. Op zo een manier kan de ex- Koningkrijksgenoten tegemoet gekomen worden. De tegemoetkoming is voor de onvolledige AOW- opbouw.

Het bespreken van het AOW- gat Surinamers (ex) Rijksgenoten zal komen tijdens de volgende kabinetsonderhandeling, daar Kamerleden zich hieraan al hebben gecommitteerd.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Buitenland

Suriname viert Srefidensi ook met Guyanese president Ali

Geplaatst

op

H.e. President Ali E1600795511426

De viering van 45 jaar staatkundig onafhankelijkheid in Suriname zal met enkele hoge gasten worden gevierd. Ook de Guyanese president Ifraan Ali is uitgenodigd. Intussen zijn de eerste buitenlandse gasten al aangekomen in Suriname.

Tijdens het bezoek van de Guyanese president, zullen beide landen samenwerkingsovereenkomsten tekenen. Ook zullen enkele ambassadeurs hun geloofsbrieven aanbieden aan de Surinaamse president.

Op het Onafhankelijkheidsplein zullen op woensdag 25 november festiviteiten gehouden worden. Deze zullen plaatsvinden onder strenge protocollen. Op zo een manier zal er rekening gehouden worden met Covid-19.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Samenwerking Suriname en Thailand moet het initiëren en uitvoeren van projecten bevorderen

Geplaatst

op

Thailand Suriname

De samenwerking tussen Suriname en Thailand moet het initiëren en uitvoeren van projecten bevorderen. Dit heeft de ambassadeur van het koninkrijk Thailand, Manitkul Nitivadee vandaag gezegd.

Zij heeft eerder vandaag in het presidentieel paleis haar geloofsbrieven aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi. Volgens de ambassadeur is de relatie tussen Thailand en Suriname tot op dit moment goed.

Al meer dan 30 jaar hebben beide landen diplomatieke banden met elkaar. “Suriname heeft enorme potentie”, zegt Nitivadee. Gezien de potentie die Suriname heeft in het Caribisch gebied kijkt de diplomaat uit naar een vruchtbare samenwerking met Suriname.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen