Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Morsi overleden in rechtszaal

Geplaatst

op

door

De oud afgezette president van Egypte Mohamed Morsi is gisteren maandag 17 juni 2019 overleden. Volgens de media viel hij flauw in de rechtszaal en overleed ter plekke.

Zijn aanwezigheid in de rechtbank zou voor een spionagezaak zijn geweest. Deze zaak had te maken met vermeende contacten met de Palistijnse Hamas-beweging. Sinds na de staatsgreep was Morsi al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De dood van enkele demostranten was hiervan de oorzaak.

Tot op dit moment is volgens bronnen duidelijk dat de Moslimbroederschap de de Egyptische  autoriteiten verantwoordelijk houden voor de dood van de oud- president. Volgens de Vrijheids- en Rechtvaardigheidspartij (FJP) zouden de autoriteiten Morsi, medicatie onthouden en hem walgelijk eten geven. “De politicus is met opzet een langzame dood gestorven”, aldus een verklaring op de website van de politieke tak van de Moslimbroederschap.

Morsi was 67 jaar en zat vast sinds hij in 2013 was afgezet door het leger.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Xavi Simons vertrekt bij Barcelona

Geplaatst

op

door

De zeer getalenteerde voetballer Xavi Simons vertrekt bij de jeugdopleiding van Barcelona. Xavi Simons behoort tot de buiten categorie jeugdvoetballers bij Barcelona. Via Social Media heeft de 16 jarige middenvelder al afgescheid genomen van zijn ploeggenoten, trainers, staf en de Barcelona-fans.

Eerder werd al aangegeven door Mino Raiola (de zaakwaarnemer van Xavi Simons), dat de contract onderhandelingen moeizaam verlopen. Raiola stelde speciale eisen voor de getalenteerde jeugdspeler volgens de clubleiding van Barcelona. De clubleiding van Barcelona wilt geen uitzonderingen voor jeugdspelers maken en daar hoort Xavi Simons ook bij.

Super talent Xavi Simons

Mino Raiola heeft kenbaar gemaakt dat Xavi Simons de overstap naar een andere club kan maken, hij heeft al diverse aanbiedingen als optie. Barcelona schijnt daar geen gehoor aan te geven. Het toptalent heeft nu zelf via Social Media laten weten te zullen vertrekken. Vermoeden is dat de getalenteerde jeugdspeler naar Paris Saint-Germain zal vertrekken, echter is dit nog niet bevestigd.

Dit is niet makkelijk”, zegt Simons op Twitter. “Afscheid nemen is een van de moeilijkste dingen in het leven en vandaag is het mijn beurt om vaarwel te zeggen tegen wat voor lange tijd mijn huis en leven is geweest. Negen jaar geleden kwam mijn droom uit toen ik voor het eerst het shirt van Barcelona aan mocht trekken. Door de jaren heen heb ik veel overwinningen en nederlagen meegemaakt. Ik ben vaak gevallen en telkens weer opgestaan. Mijn ploeggenoten, mijn trainers en de staf van La Masía hebben me altijd bijgestaan.”

“Ook al ben ik pas zestien jaar oud, ik heb de liefde gevoeld van honderdduizenden Barcelona-fans, die me wilden zien groeien en hoopten dat ik het Camp Nou zou halen. Tegen hen wil ik vanuit de grond van mijn hart zeggen: bedankt. Ik zal onze tijd samen nooit vergeten en voor altijd koesteren. Ik begin een nieuw en spannend avontuur buiten Barcelona, maar zal deze club en zijn fans voor altijd bij me dragen.”

Lees verder

Buitenland

Boris Johnson is de nieuwe Britse premier

Geplaatst

op

door

De 160.000 leden van de Britse Conservatieve partij hebben Boris Johnson verkozen als nieuwe partijleider. Daarmee wordt hij meteen ook de premier van Groot-Brittannië. Hij kreeg dubbel zoveel stemmen als Jeremy Hunt, zijn laatst overgebleven tegenstander. ‘We gaan de brexit uitvoeren, het land verenigen, en Jeremy Corbyn verslaan’, gaf de eerste minister meteen mee.

Theresa May, de voorganger van Johnson, maakte eind mei bekend dat ze zou aftreden. In verschillende stemronders weerhielden de conservatieve parlementsleden nog twee kandidaten: Johnson en Hunt. De bijna 159.000 leden van de Tories mochten daarna de keuze maken uit die twee. 87 procent van ging stemmen. Dat leverde Hunt zo’n 46.000 stemmen op, en Johnson 92.000.

In zijn overwinningstoespraak gaf Johnson aan dat hij beseft dat niet iedereen hem genegen is. ‘Ik weet dat er mensen zijn die deze beslissing in vraag stellen.’ Maar hij maakte zich daar in zijn eigen stijl vanaf door te wijzen dat de conservatieven volgens hem de problemen altijd samen hebben aangepakt.

En dan is het tijd om er aan te beginnen’, sloot hij zijn toespraak af. En dat klopt. Vast staat dat de nieuwe premier niet veel ruimte zal krijgen om te genieten van de aanstelling. Er ligt een berg lastige dossiers op de opvolger van May te wachten. Er is uiteraard de door hem al vermelde brexit, maar ook de afhandeling van de crisis in de Golf van Hormoes en zelfs het samenstellen van een eigen kabinet wordt een uitdaging. 

Lees verder

Meest gelezen

X