Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Monsterzege voor Amerikaanse vrouwen 13-0 recordzege

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse vrouwen zijn het WK in Frankrijk met een monsterzege begonnen. De regerend kampioen won met maar liefst vijf treffers van Alex Morgan dit is de grootste zege ooit op een WK.

Amerika kwam goed uit de startblokken, baltempo lag hoog en er werd zo snel mogelijk druk uitgeoefend op de verdediging van Thailand. In de 1e helft scoorden Morgan, Rose Lavelle en Lindsey Hora, de 3-0. De Thaise meiden hadden beduidend moeite met het snelle spel van de Amerikanen.

Alex Morgan scoort 5x voor USA (links)

Tweede helft pakte de Amerikaanse vrouwen goed door, al gauw was het Sam Mewis die de 4-0 scoorde, Alex Morgan scoorde 7-0 de, en Lavelle de 8-0.

In de overige minuten liep de Amerikaanse vrouwen uit naar 13-0, door nog drie doelpunten van Morgan en één van Megan Rapinoe, Mallory Pugh en Carli Lloyd.

De 13-0 is de grootste zege ooit op een WK, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Zweden heeft in de andere poule wedstrijd met 2-0 gewonnen van WK-debutant Chili.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Alle hens aan dek bij corona-bestrijders EU

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Het ECDC in Zweden is een belangrijke schakel in het samen optrekken in de strijd tegen het coronavirus. Dit zegt de EU. Daar zijn inmiddels alle verloven ingetrokken.

De oproep kwam gisteren van EU-commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides. Landen moeten niet in paniek raken, zei ze. ,,Alle lidstaten moeten ons op de hoogte stellen van hun voorbereidingsplannen. Verschillende benaderingen in de EU moeten worden vermeden.” Volgens haar is de EU klaar om de reacties te coördineren.

Het ECDC komt met richtlijnen over wat je bijvoorbeeld moet doen als je denkt dat iemand besmet is met het coronavirus. “Ook die verspreiden we naar de lidstaten van de Europese Unie. Alle communicatie over de uitbraak wordt gedeeld. We werken intensief samen. Zeker nu er een cluster van besmettingen is in Italië is het van groot belang dat de lidstaten supergoed voorbereid zijn”, zegt Marieke van der Werf, sinds 8 jaar werkzaam bij het ECDC.

Van der Werf verwacht dat noodniveau 3 nog wel even van kracht blijft. De werknemers van het ECDC werken nu in een ochtend- en avondploegen. En wat als het erger wordt? ,,Nou, dan moeten we misschien nog wel meer mensen vrijmaken. Het is belangrijk dat er niemand overwerkt raakt. Je wil nu geen fouten maken, zegt van der Werf.

Lees verder

Buitenland

Italiaanse profvoetballer besmet met coronavirus

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Een profvoetballer uit de Italiaanse Serie C, is positief getest op het coronavirus. Het betreft een 22 jarige voetballer van de club Pianese in de regio Toscane.

Volgens het Italiaans medium gaat het om de voetballer King Udoh. Pianese speelde afgelopen zondag tegen Juventus onder 23. Bij aanvang van de wedstrijd had Udoh al griepsymptomen. Vandaag is hij naar een ziekenhuis in Siena gebracht.

De voetballer is niet in levensgevaar volgens de gezondheidsautoriteiten. Inmiddels is ook geconstateerd dat een ploeggenoot van de voetballer vergelijkbare klachten heeft en zal ook onderzocht moeten worden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen