zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Moeder beroofde acht-jarige van vrijheid in Duitsland

lees ook ...

Poetin kondigt officieel zijn kandidatuur aan voor verkiezin...

De Russische president Poetin heeft formeel aangekondigd dat hij zich verkiesbaar stelt voor de verkiezingen van volgend jaar, zoals gemeld door het Russische staatspersbureau Tass. De verkiezingen zi...

Een moeder in Duitsland heeft kans gezien haar achtjarig dochter jaren in huis te houden. In het dorpje Attendorn werd het huis van de grootouders hiervoor gebruikt totdat  anderen alarm sloegen en er onderzoek kwam van kinderbescherming en de politie. De vader van het kind woonde niet op hetzelfde adres, en kreeg te horen dan zijn kind uitlandig was.

Volgens de Duitse pers is het kind niet meer buiten geweest vanaf zij anderhalf jaar oud was. Schoolbezoek en spelen met anderen waren voor haar taboe. De moeder deed geloven dat zij met het kind was verhuisd naar Italië, maar het bleek dat zij daar niet was. Toch kan ze lezen en schrijven en toont zij geen sporen van mishandeling of ondervoeding.

Over de reden om het kind af te houden van de buitenwereld, en zelfs de buren tasten de autoriteiten in het duister. Moeder en grootouders zwijgen allen, en worden beschuldigd van vrijheidsberoving. De moeder heeft eerder van alles gedaan om volledige voogdij te krijgen over het kind, maar de rechtbank heeft dat nooit goedgekeurd. Nu is het meisje geplaatst in een pleeggezin, waar zij het goed heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandMoeder beroofde acht-jarige van vrijheid in Duitsland