zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(1)

Moeder beroofde acht-jarige van vrijheid in Duitsland

lees ook ...

‘s Werelds grootste vulkaan laat van zich horen na 38 ...

Na 38 jaar spuwt Mauna Lao weer gloeiende lava, kolommen as en rook uit op het grootste eiland van de omgeving, Hawaï. Schadelijke gassen komen natuurlijk ook vrij. Aardbevingen gingen vooraf aan de e...

Een moeder in Duitsland heeft kans gezien haar achtjarig dochter jaren in huis te houden. In het dorpje Attendorn werd het huis van de grootouders hiervoor gebruikt totdat  anderen alarm sloegen en er onderzoek kwam van kinderbescherming en de politie. De vader van het kind woonde niet op hetzelfde adres, en kreeg te horen dan zijn kind uitlandig was.

Volgens de Duitse pers is het kind niet meer buiten geweest vanaf zij anderhalf jaar oud was. Schoolbezoek en spelen met anderen waren voor haar taboe. De moeder deed geloven dat zij met het kind was verhuisd naar Italië, maar het bleek dat zij daar niet was. Toch kan ze lezen en schrijven en toont zij geen sporen van mishandeling of ondervoeding.

Over de reden om het kind af te houden van de buitenwereld, en zelfs de buren tasten de autoriteiten in het duister. Moeder en grootouders zwijgen allen, en worden beschuldigd van vrijheidsberoving. De moeder heeft eerder van alles gedaan om volledige voogdij te krijgen over het kind, maar de rechtbank heeft dat nooit goedgekeurd. Nu is het meisje geplaatst in een pleeggezin, waar zij het goed heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandMoeder beroofde acht-jarige van vrijheid in Duitsland