zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(2)

Moderna vaccin goedgekeurd door WHO

lees ook ...

Leerkrachten en leerlingen doodgeschoten op school in Nashvi...

Tijdens een “nachtmerrie” op een christelijke privé-basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zijn drie kinderen en drie volwassenen doodgeschoten. Over de oorzaak tast men nog in het duister. De d...

Het Moderna Covid-19-vaccin is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen. Dit is het vijfde vaccin dat de zegen heeft van de WHO. “Het doel is om zo snel mogelijk medicijnen, vaccins en diagnostische middelen beschikbaar te stellen om de noodsituatie aan te pakken”, schrijft de gezondheidsautoriteit in een verklaring.

De assistent-directeur-generaal van de WHO, Mariangela Simao, zei dat het belangrijk was om meer vaccins beschikbaar te hebben vanwege leveringsproblemen voor andere injecties, waaronder uit India, een belangrijke bron van vaccins voor het wereldwijde Covax-programma voor het delen van vaccins. India heeft de export beperkt vanwege een infectiecrisis.

De injectie van Pfizer en zijn Duitse partner BionTech, ook een mRNA-vaccin zoals dat van Moderna, was het eerste vaccin dat in de laatste uren van 2020 op de WHO-lijst voor noodgevallen kwam. Sindsdien heeft de WHO vaccins van Astrazeneca-SK Bio, Serum Institute of India en Johnson & Johnson-vaccins aan de lijst toegevoegd.

De in Genève gevestigde gezondheidsorganisatie overweegt nog steeds Covid-19-vaccins van Sinopharm en Sinovac na een uitgebreide evaluatie, met besluiten die eind volgende week moeten worden genomen.

Moderna kondigde deze week een uitbreidingsplan aan voor zijn productienetwerk om de capaciteit te verhogen tot maximaal 3 miljard doses in 2022.

De Strategic Advisory Group of Experts on Immunization (SAGE) van de WHO had al in januari het vaccin van Moderna aanbevolen voor alle leeftijdsgroepen van 18 jaar en ouder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandModerna vaccin goedgekeurd door WHO