Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Miss Zuid-Afrika gekroond tot Miss Universe

Geplaatst

op

door

De Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi is in Atlanta uitgeroepen tot winnares van de Miss Universe-verkiezing 2019. De 26-jarige Tunzi versloeg negentig andere kandidaten en liet in de eindstrijd Miss Puerto Rico (tweede) en Miss Mexico (derde) achter zich.

Tunzi maakte onder meer indruk tijdens haar speech, een nieuw onderdeel in de competitie. Ze sprak over vrouwelijk leiderschap. Geen verrassing, want Tunzi komt al langer op voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Zo is ze een van de gezichten van HeForShe, een organisatie van de VN waar ook de bekende actrice Emma Watson zich voor inzet.

‘Een van de belangrijkste zaken die we jonge meisjes vandaag moeten leren is leiderschap’, verklaarde de Zuid-Afrikaanse winnares. ‘Het is iets dat een lange tijd ontbrak bij jonge meisjes en vrouwen – niet omdat we dat willen maar omdat de maatschappij bepaalt hoe vrouwen bestempeld moeten worden.’

Tunzi nam het op tegen 90 andere kandidates en volgt Catriona Gray uit de Filipijnen op. De tweede en derde plaats waren voor Miss Puerto Rico en Miss Mexico. Zuid-Afrika won ook in 2017 de titel. Tot dan had het land alleen nog maar in 1978 die eer gekregen.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin

Verpletterende schoonheid waarin verkast een verbluffend analytisch denk-en relativeringsvermogen

ramesh

Drs Ir Ph.D.Rabin Gangadin ik lees vaak jou artikelen . Mijn reactie met al jou titels ga iets nuttig mee te doen,waarbij de gemeenschap wat aan heeft. Jouw ingezonden stukken sluit niet aan op de door jouw vergaarde intelegentie. Meer wil ik niet zeggen, jouw stukken irriteren ,groeten

Willem

Ik begin aan zijn Drs.Ir te twijfelen. Altijd zo negatief. Als je echt gestudeerd hebt en wilt reageren op artikelen zou ik zeggen,wees je titels waardig door te laten blijken , je nuttig naar die titels te gedragen. Op dit moment zeer krities ,negatief waar niemand wat aan heeft.
Ondergetekende Willem de vijfdeAdvertentie

Buitenland

Zestig personen omgekomen bij aanval militair trainingskamp in Jemen

Geplaatst

op

door

Bij een aanval op een militair trainingskamp bij de stad Marib in Jemen zijn zaterdag zeker zestig doden en tientallen gewonden gevallen, aldus de Saudische staatstelevisie. Aan Iran gelieerde Houthi-rebellen vielen het trainingskamp aan met onder meer raketten en drones.

Het regeringsleger voerde zaterdag ook aanvallen uit op standplaatsen van rebellen, waarbij volgens de autoriteiten in totaal 22 doden vielen aan beide kanten. Sinds 2015 is Jemen verwikkeld in een burgeroorlog tussen de overheid en Houthi-rebellen. Saoedi-Arabië leidt samen met de Jemenitische regering een internationale coalitie tegen de aan Iran gelieerde Houthi’s. Iran heeft altijd ontkent wapens te leveren aan de rebellen.

Door de onrust in het land blijven de prijzen stijgen en raken veel mensen hun inkomen kwijt, waardoor ze hun eerste levensbehoeften niet meer kunnen betalen en honger lijden. Volgens de laatste cijfers van het Rode Kruis leiden 3,2 miljoen vrouwen en kinderen aan acute ondervoeding.

Lees verder

Buitenland

VN roept buitenlandse troepen op tot vertrek uit Libië

Geplaatst

op

door

De speciale VN-gezant voor Libië heeft buitenlandse troepen opgeroepen het land te verlaten. Zijn oproep komt een dag voor het begin van het vredesoverleg in Berlijn, dat een einde moet maken aan de burgeroorlog die het land teistert.

VN-gezant Ghassan Salamé zegt vandaag in de Arabische krant Al-Sharq al-Awsat dat de terugtrekking van buitenlandse troepen “om het even van welke nationaliteit” onderdeel uitmaakt van het veiligheidsplan. Ook wil hij de illegale wapenimport in het land bestrijden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Europese landen vandaag opgeroepen zijn pogingen te ondersteunen om het conflict te beëindigen, in samenspraak met de internationaal erkende regering van premier Fayez al-Sarraj.

In een column die gepubliceerd is op de website Politico schrijft Erdogan dat Turkije Libische regeringstroepen wil trainen om terrorisme, mensensmokkel en andere bedreigingen van de internationale veiligheid te bestrijden. Hij is bang dat anders IS en andere terreurgroepen daar vaste voet aan de grond krijgen. Premier al-Sarraj en krijgsheer Khalifa Haftar, die heerst in het oosten van Libië, worden beiden op de vredesconferentie verwacht.

Lees verder

Meest gelezen