zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Meta, moederbedrijf face-book schrapt 11.000 banen

lees ook ...

‘s Werelds grootste vulkaan laat van zich horen na 38 ...

Na 38 jaar spuwt Mauna Lao weer gloeiende lava, kolommen as en rook uit op het grootste eiland van de omgeving, Hawaï. Schadelijke gassen komen natuurlijk ook vrij. Aardbevingen gingen vooraf aan de e...

Mark Zuckerberg van Meta, het moederbedrijf van facebook en instagram is genoodzaakt 11.000 banen te schrappen. Vandaag komt men te weten in hoeverre deze maatregel ook medewerkers in Nederland zal treffen.  De oprichter spreekt over één van de moeilijkste veranderingen, die het bedrijf meemaakt. Hij neemt verantwoordelijkheid  voor het besluit, waarin 13 procent van het bedrijf geen werk meer heeft, van de  ruim 87.000 medewerkers.

Al geruime tijd staat het bedrijf met 87.000 werknemers  onder financiële druk. De beurskoers is vorig jaar met 70 procent gedaald. Afgelopen oktober noteerde men het laagste kwartaalwinst in vijf jaar.

Oprichter  Zuckerberg van Facebook spreekt van één van de moeilijkste veranderingen in de geschiedenis van het bedrijf.

Tijdens de coronapandemie is de zaak heel erg gegroeid, omdat er een grote vraag ontstond naar de service. Toen zijn er investeringen gedaan om daaraan te beantwoorden, omdat men erop rekende, dat de trend zou blijven. “Velen voorspelden dat deze groei na de pandemie zou doorzetten. Ik dacht dat ook en verhoogde onze investeringen,” aldus Zuckerberg.

Het tegenovergestelde is geschied. Online bestellingen zijn teruggelopen. De economische situatie is onstabiel. Ook is er  meer concurrentie en tegenvallers op het gebied van advertentie-inkomsten. “Ik heb dit fout gezien en neem daarvoor verantwoordelijkheid.”

De ontslagen medewerkers krijgen een aantal maanden salaris mee en een halfjaar zorgverzekering.  Zij hebben direct geen toegang meer tot de interne systemen, omdat de info hierop wordt beschermd. Wel krijgen zij de ruimte om korte tijd e-mail te gebruiken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandMeta, moederbedrijf face-book schrapt 11.000 banen