zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Meisje levend onder puin na aardverschuiving Filipijnen

lees ook ...

Rechtbank legt levenslang op aan Taghi en medeverdachten in ...

Ridouan Taghi is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf door de rechtbank in Amsterdam, als onderdeel van het veelbesproken Marengo-proces. Naast Taghi kregen nog twee medeverdachten, Saïd R....

Zo’n 60 uur na een verwoestende aardverschuiving in het zuiden van de Filipijnen hebben reddingswerkers een opmerkelijke ontdekking gedaan: een jong meisje is levend onder het puin vandaan gehaald. De Filipijnse autoriteiten spreken van een waar wonder, te midden van een tragedie waarbij tot nu toe minstens elf mensen zijn omgekomen en nog eens 110 worden vermist.

De aardverschuiving, die dinsdagavond plaatsvond bij een goudmijn als gevolg van hevige regenval, heeft tot nu toe het leven gekost aan minstens elf mensen. Nog eens 110 mensen worden vermist, volgens de laatste tellingen.

De modderstromen bedolven twee bussen vol mijnwerkers, wat leidde tot deze tragische gebeurtenis. Aangezien de aardverschuiving al drie dagen geleden plaatsvond, verwachten de Filipijnse autoriteiten dat het dodental nog verder zal stijgen. Desondanks wordt nog steeds gesproken over een reddingsmissie, en de vondst van het jonge meisje heeft de hoop van de reddingswerkers aangewakkerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandMeisje levend onder puin na aardverschuiving Filipijnen