Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Meest populaire apps voor videoconferenties

Geplaatst

op

Terwijl de coronavirus-pandemie de werkplek- en schoolcultuur over de hele wereld verandert, wenden steeds meer mensen zich tot videoconferentie-apps om op afstand verbinding te maken.

Er zijn een aantal apps voor videovergaderingen die verschillende functies bieden die sommige gebruikers meer aanspreken dan andere.

Dit zijn de vijf populairste video-apps in de Verenigde Staten op basis van gebruikersnummers en beoordelingen:

Zoom
Zoom, opgericht in 2011, heeft tijdens de COVID-19-pandemie honderden miljoenen gebruikers gewonnen omdat het een gebruiksvriendelijk video-platform biedt op mobiele apparaten, tablets en computers. De app is gratis, maar biedt premium-opties voor diegenen die vergaderingen met meer dan 100 mensen willen organiseren, gratis bellen wereldwijd, meer opslagruimte en andere functies. Zoom begon tijdens de pandemie met het aanbieden van gratis videogesprekken van 40 minuten voor gebruikers.
Zoom kreeg te maken met enkele privacy- en beveiligingsproblemen toen het rond maart voor het eerst een ongekend aantal nieuwe dagelijkse deelnemers kreeg, maar het heeft sindsdien gewerkt om gebruikers regelmatig updates te geven. Het bedrijf kondigde deze week aan dat het nu end-to-end-codering biedt voor alle gebruikers in plaats van alleen betalende abonnees.

Google Meet en Google Hangouts
Google heeft de app Hangouts Meet voor videoconferenties in april omgedoopt tot Google Meet. Een woordvoerder vertelde FOX Business dat Google ongeveer 3 miljoen nieuwe gebruikers per dag toevoegt aan Google Meet, en de deelnemers aan de dagelijkse meeting van Google Meet, hebben de 100 miljoen overtroffen. Google Meet is gratis gemaakt en beschikbaar voor iedereen met een e-mailadres ingaande mei.  Met Google Meet kunnen betalende abonnees 250 deelnemers hosten en het biedt gratis 60 minuten durende vergaderingen van maximaal 100 deelnemers tot 30 september. Bedrijven, scholen en organisaties kunnen een evenement ook live streamen naar maximaal 100 kijkers.

Cisco WebEx
Cisco WebEx, in 1995 opgericht als app voor samenwerking op de werkplek, wordt algemeen gebruikt door zakelijke professionals in de Verenigde Staten en over de hele wereld. WebEx is opgenomen in Cisco Meetings, een platform voor werkplekorganisatie. WebEx-gebruikers kunnen gratis schermen, documenten en virtuele whiteboards schrijven over het platform. Bovendien kunnen gebruikers die geen abonnementskosten betalen, maximaal 100 mensen ontvangen tijdens een videogesprek dat maximaal 50 minuten kan duren.
Betaalde abonnementen worden geleverd met meer opslagmogelijkheden, inbelaudio, 24/7 klantenservice, onbeperkte vergadertijd en meer.

Skype
Skype, dat in 2003 werd gelanceerd, heeft in de loop der jaren een grote naam opgebouwd als app voor videovergaderingen. De gratis, door Microsoft beheerde app voor videoconferenties is voor een aantal doeleinden gebruikt, waaronder school-, zakelijke en virtuele sociale bijeenkomsten. Het biedt end-to-end versleutelde berichten, HD-videokwaliteit, live ondertitels voor presentaties, mogelijkheden voor het delen van schermen en meer. Gebruikers kunnen gratis bellen vanuit de hele wereld, of ze kunnen een abonnement kopen als ze onbeperkt willen bellen zonder tijdslimiet naar vaste- en mobiele nummers waar van toepassing.

Blue Jeans
Blue Jeans, opgericht in 2009, is de enige app in de groep van vijf, die niet gratis is en geen gratis service bood tijdens de pandemie. Met een optie van $ 9,99 / maand kunnen gebruikers voor onbepaalde tijd maximaal 50 mensen ontvangen en kunnen gebruikers maximaal vijf uur opnemen.
Met een abonnement van $ 13,99 / maand kunnen gebruikers maximaal 75 deelnemers ontvangen, gesprekken tot 25 uur opnemen en materiaal van Microsoft Teams en Slack integreren in vergaderingen.

Terwijl tientallen miljoenen mensen videoconferenties gebruiken om verbonden te blijven tijdens de pandemie van het coronavirus, hebben velen ongenode gasten gemeld die bedreigingen plaatsen, racistische, anti-homo- of antisemitische berichten of pornografische afbeeldingen laten zien. De aanslagen hebben de aandacht getrokken van de FBI en andere wetshandhavingsinstanties.
Het kantoor van Zooms in Boston raadde gebruikers van video-teleconferentieplatforms aan prioriteit te geven aan hun beveiliging door ervoor te zorgen dat hosts de volledige controle hebben over functies voor het delen van schermen en uitnodigingen voor vergaderingen.
Voor degenen die privévergaderingen hosten, is wachtwoordbeveiliging standaard ingeschakeld en we raden gebruikers aan deze bescherming aan te houden om te voorkomen dat ongenode gebruikers deelnemen, aldus het bedrijf. Zoom heeft onlangs de standaardinstellingen voor het delen van schermen voor onderwijsgebruikers bijgewerkt, zodat docenten standaard de enigen zijn die inhoud kunnen delen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen