Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Meerdere doden bij schietpartij op BPM Festival

Geplaatst

op

Bij een schietpartij op een populair muziekfestival in toeristenoord Playa del Carmen zijn minstens vijf mensen doodgeschoten, melden lokale media. De dader zou door een open raam bij de Blue Parrot Beach Club geschoten hebben tijdens een optreden.

In de club werd een van de feesten gehouden van het BPM festival, waarbij 375 artiesten uit verschillende landen optreden. Berichten dat er ook geschoten zou zijn op andere locaties op het festivalterrein, waaronder club The Jungle, zijn door de autoriteiten niet bevestigd.

Alle feesten van het festival zijn afgelast. Toeristen in Playa del Carmen worden door de autoriteiten verzocht in hun hotel te blijven.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Laura

    maandag 16 januari 2017 at 22:16

    het eerste waar je nu aan denkt is. TERRORISTEN.ze zeggen dat je niet bang moet zijn en gewoon naar die feesten moet blijven gaan als je het leuk vind. ik zeg je eerlijk ik hoop niet dat me kinderen naar dit soort dingen ga . ik zit vol senieuw. sinwe aw nak mi zolang ze niet thuis zijn. dan rijd truck in de menigte. of schieten ze. het is erg met die beesten.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen