Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Meer dan 100.000 sterfgevallen vanwege COVID in Brazilië

Geplaatst

op

Manaus Ii 1024x683

In Brazilië zijn er al meer dan 100.000 mensen overleden als gevolg van het COVId-19 virus. De grens is volgens de autoriteiten overschreden. In het land blijven de dodelijke slachtoffers maar stijgen. Tot op dit moment heeft de pandemie nog geen hoogtepunt bereikt in het land.

Sinds de Spaanse griep een paar jaren geleden, is Brazilië zwaar getroffen door te virus. De eerste gevallen waren al aan het einde van februari gemeld. In 50 dagen heeft het land 50.000 doden als gevolg van het virus gekend. De president heeft eerder de pandemie gebagatelliseerd en de Lock downs bestreden.- Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Carnaval Rio voor onbepaalde tijd uitgesteld

Geplaatst

op

Media Xl 106925

De in Rio de Janeiro gehouden jaarlijkse carnavalsoptocht zal worden uitgesteld voor een onbepaalde tijd. Elk jaar trekken miljoenen bezoekers naar Rio om dit festijn mee te maken. Zonder vaccin is het moeilijk om dit evenement voortgang te laten vinden. Sambascholen hebben eerder hiervoor gewaarschuwd.

Een van de zwaarst getroffen landen door de coronapandemie in het Caribisch gebied is Brazilië.  In totaal heeft het land 4,6 miljoen infecties genoteerd en het aantal geregistreerde doden is gesteld op 139.000.

Het toerisme van Brazilië ongeveer 8% van het BBP van het land beslaat. Dagelijks registreert Brazilië tienduizenden coronabesmettingen. Het is tot op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit evenement gehouden zal worden.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

300 miljoen doses coronavaccin voor Nederland ligt stil

Geplaatst

op

Vaccine 5074670 340

De 300 miljoen doses aan coronavaccin die Nederland ondertussen al heeft ingekocht ligt vooralsnog stil. De stillegging heeft te maken met de proeven die gedaan zijn met de Oxfordvaccin in de Verenigde Staten (VS). Ruim twee weken geleden is een zeldzame ruggenmergontsteking ontdekt bij een proefpersoon.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wil zich hierover niet uitlaten. De potentiele coronavaccins zullen extra op veiligheid worden getest zegt het EMA. De ontwikkeling geschied volgens het Geneesmiddelenbureau op hoge snelheid. Gesteld wordt dat de vertraging die de ruggenmergontsteking met zich mee brengt geen oorzaak is van het voorlopig stil houden van het vaccin.

In de VS is de tegenslag heel erg hoog. Er is aangegeven dat de marktaanvraag pas door AstraZeneca kan worden ingediend, wanneer voldoende proefpersonen het virus hebben opgelopen en er een betrouwbare oordeel geveld kan worden.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen