Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

McMaster als veiligheidsadviseur Trump

Geplaatst

op

De 54 jarige Luitenant-generaal Herbert Raymond McMaster is door de Amerikaanse president Trump benoemd als zijn veiligheidsadviseur. McMaster wordt de opvolger van Michael Flynn, die vorige week moest vertrekken omdat hij in het geheim met de Russische ambassadeur in Washington over de Amerikaanse economische sancties had gesproken en daarover had gelogen.

Admiraal Robert Harward was Trumps eerste keus, als opvolger van Flynn, maar deze wees de functie af omdat hij zich zorgen zou maken over de onrust rond het Witte Huis sinds het aantreden van Trump. De gepensioneerde generaal en CIA-chef David Petraeus was ook even in beeld, maar ook hij viel af.

McMaster begon zijn militaire carrière in 1984 en heeft een lange reeks functies vervuld. Hij speelde onder president Bush een belangrijke rol bij de strijd tegen opstandelingen in Irak, na de val van Saddam Hussein. Later werd hij hoogleraar militaire geschiedenis aan de militaire academie Westpoint en in 2003 kreeg hij een beurs voor historisch onderzoek aan de prestigieuze Stanford universiteit. Momenteel zit hij in de directie van het Army Capabilities Integration Center, een legerinstituut dat onder meer werkt aan materieel, training, systemen en doctrine.

In 2014 stond McMaster op de lijst van Time Magazine als een van de honderd meest invloedrijke mannen. In 1997 publiceerde hij het boek Dereliction of Duty (taakverzuim), waarin hij het Amerikaanse politieke en militaire leiderschap in de Vietnamoorlog bekritiseerde.

Na het opstappen van Flynn was Keith Kellogg benoemd tot waarnemend nationaal veiligheidsadviseur, hij wordt opnieuw stafchef voor de Nationale Veiligheidsraad. De vroegere VN-ambassadeur John Bolton krijgt ook een rol in de regering van Trump, maar welke rol dat gaat worden is nog niet bekend.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |